Ali umetnost sodelovanja ali migrantski film

Kulturna ali glasbena novica
17. 6. 2013 - 14.15

Na dan 20. obletnice vseslovenskega kmečkega protesta bo v Kinu Šiška ob 21. uri otvoritev Cofestivala [kofestivala] 2013 z naslovom Umetnost sobivanja. Festival je nastal z združitvijo treh manjših festivalov – Modul-Dance, Ukrep in Pleskavica – in pa s sodelovanjem štirih različnih producentov – Kina Šiška, Plesnega Teatra Ljubljana, Fičo Baleta in pa Nomad Dance Academy Slovenia. Pogovarjali smo se z Jasmino založnik, kuratorico in producentko festivala, in jo najprej vprašali, v kakšnem kontekst je do sodelovanja sploh prišlo.

/////////////////////////////////////////////////////////////

IZJAVA SE NAHAJA V POSNETKU

//////////////////////////////////////////////////////////////

Prav tako ob 21. uri se v Menzi pri koritu začenja 6. Festival mlade neuveljavljene poezije ter ostalih ustvarjalnosti Mlade rime, letos z zelo bogatim programom, ki poleg branja poezije prinaša tudi glasbene nastope s poudarkom na improvizacijskih, ljudskih in jazz melodijah. Tako bo danes v Menzi ob 22.45 nastopala primorska zasedba Dance Mamblita.

Za tiste, ki vas zanima humanistika in podobno, pa je potrebno omeniti, da se je mednarodni filozofski simpozij Miklavža Ocepka, ki je letos posvečen Sorenu Kierkegaardu, z današnjim dnem preselil iz Postonjske jame v Kosovelovo dvorano Cankarjevega doma, kjer poteka že od 10. ure zjutraj in bo trajal še do 19.

Ob 20. uri pa lahko v Kinu Dvoru prisluhnete pogovoru v okviru Festivala migrantskega filma z naslovom Migracije in pravica do združitve družine, na katerem bodo sodelovali sodelavka Slovenske filantropije Aida Hadžiahmetović, vodja sektorja za migracijsko politiko in zakonodajo pri direktoratu za upravne notranje zadeve, migracijo in naturalizacijo Nataša Potočnik, član Srbskega kulturnega centra Danilo Kiš Ognjen Radivojević in predavateljica na FDV Simona Zavratnik.

Novice je pripravil Izidor.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.