Aprilsko branje

Kulturna ali glasbena novica
31. 3. 2015 - 15.00

Pred morebitnim dežjem, ki se ta teden napoveduje, boste lahko poslušalke in poslušalci Radia Študent bežali v topla zavetja in se kratkočasili s prebiranjem knjig. Danes bo namreč v Ljubljani potekalo kar nekaj predstavitev novih strokovnih izdaj. V Atriju ZRC je danes potekala novinarska konferenca ob izdaji kar štirinajstih novih del. Več o tem nam bo povedal predstojnik založbe ZRC SAZU, magister Aleš Pogačnik.

*Izjava se nahaja v posnetku

 

Tisti, ki vas manj zanimajo novejša dognanja iz ravnokar omenjenih področij, boste lahko navdih za bolj optimistično gledanje v prihodnost iskali drugje. Založba Studia Humanitatis nam je namreč danes ob dvanajstih v Konzorciju predstavila svojo bero novih izdaj. Tako si bomo lahko prebrali knjige ''Osvojitev Amerike, Vprašanje drugega'' Tzvetana Todorovega, ''Alpske skupnosti. Okolje, prebivalstvo in družbena struktura'' Piera Paola Viazza in za konec še klasiko, ki sodi na polico vsakega razmišljujočega človeka, Morovo Utopijo. O aktualnosti te knjige - govoričenjem o koncu utopij navkljub - smo povprašali urednico Nedo Pagon.

*Izjava se nahaja v posnetku

Po naši skepsi glede utopij je Neda Pagon danes poudarila tudi upanjsko razsežnost utopije, ki se je ne da zavesti na nobeno pozitivno podobo.

*Izjava se nahaja v posnetku

Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness