Dediščina evropskih pokopališč in uvertura v kino na obali

Kulturna ali glasbena novica
28. 5. 2012 - 14.10

V Ljubljani se danes začenjajo 9. Dnevi dediščine evropskih pokopališč. Namen združenja, katerega ustanovna članica je tudi Mestna občina Ljubljana, je približati Evropejcem njihovo dediščino. Na ljubljanskih Žalah so se dnevi uradno pričeli ob enajstih, ves teden pa se bomo lahko udeležili brezplačnih ogledov, in sicer ob 11. in 17. uri. Na ogledih bodo popeljali po pokopališču Žale, predstavili Plečnikov donos k le-tem in pokazali, kje so pokopani znani Slovenci.

V Kinodvoru pa se danes začenja predprogram izolskega filmskega festivala Kino Otok, ki bo potekal v Ljubljani pred in po festivalu pod naslovom Otok v Ljubljani in bo prikazal izbrane filmske projekcije, začenši z današnjim Preprostim življenjem Ann Hui. Druga kinoprojekcija v Kinodvoru bo jutri, z dramo francoskega režiserja Bertranda Bonella L'Apollonide – Spomini zaprte hiše. Po koncu festivala, v ponedeljek, bo v Ljubljani tudi pogovor z režiserjem Michaelom Glawoggerjem, po predstavitvi provokativnega dokumentarca Glorija kurb. Več o festivalu nam je povedala vodja odnosov z javnostmi Kinodvora, Aliki Kalagasidu.

Včeraj so v Slovenskem mladinskem gledališču predstavili program za prihodnjo abonmajsko sezono. Nadejamo se predstav, kot so: uglasbljena poezija Charlesa Bukowskega – Smrt kadi moje cigare, v koprodukciji Društva Familija; predstava Nedolžni, prirejena po istoimenskem romanu Gabrieleja d'Annuzia; farsa Klistirajmo Srčka!, komediografa Georgesa Feydeauja; avtorski projekt Vita Tauferja – Igra na srečo; avtorski projekt Andrasa Urbana – Ljubezen – violentia in po pravljici Svetlane Makarovič narejena predstava Škrat Kuzma.
 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.