Drama festival

Kulturna ali glasbena novica
2. 6. 2015 - 15.15

Poslušalci, željni gledaliških užitkov, bodo v prihodnjih petih dneh lahko prišli na svoj račun. V ljubljanski Drami se namreč tako kot lani pričenja Drama festival. Kratek oris programa, ki poleg osmih uprizoritev tako slovenskega kot tujega izvora vsebuje še plejado drugih družabno-kulturnih dogodkov, nam poda predstavnik za odnose z javnostjo Jernej Pristov.

Izjava je dostopna na posnetku.

Festival bo v prihajajoči peterici dni gostil osem gledaliških manifestacij. V linearnem zaporedju boste tako lahko svoje oči pasli na uprizoritvah predstav Trst, mesto v vojni, Heddi Gabler, zaigrani po dramski predlogi Henrika Ibsena, Ohcet, Preobrazba slovitega modernističnega pisatelja Franca Kafke, Neoplanta, Otroci Adama in Eve, BIO::LOGIKA–BIO::GRAFIKA−BIO::MEHANIKA Dragana Živadinova in Dunje Zupančič ter za konec na predstavi Lulu. Izbor programa pa, kot je to za tako rekoč vsak festival v navadi, ni samovoljen ter naključen, temveč za sabo skriva selektivni koncept. Kaj je skupna tematska točka vseh osmih uprizoritev?

Izjava je dostopna na posnetku.

 

Pestrega dogajanja pa se gledališki navdušenci prav tako lahko veselite v novi sezoni Mestnega gledališča ljubljanskega, kjer se bodo, kot namiguje naslov sezone, preizpraševali, kam sta odšla vrednoti strasti in časti. Med dvanajstimi premierami je v devetih primerih govora o prvih prikazih na območju Slovenije ter treh krstnih uprizoritvah - Sedmih kuharicah, štirih soldatih in treh sofijah trenutno ene najvidnejših dramatičark Simone Semenič v režiji Diega de Breja, mjuziklu Tisoč in ena noč v režiji Ivane Djilas ter uprizoritvi Samorastnikov Prežiha Voranca v avtorski predelavi Simone Hamer ter režiji Eve Nine Lampič. Od premier lahko za konec omenimo še uprizoritev Dunsinane znanega škotskega dramatika Davida Greiga, ki zgodbo Shakespearjevega Macbetha začenja in nadaljuje s smrtjo krvoločnega vladarja. Režijo bo prevzel Aleksander Popovski.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness