Drame v svetu drame

Kulturna ali glasbena novica
3. 11. 2021 - 15.10

Danes se pričenja 51. Teden slovenske drame, osrednji festival uprizoritev slovenskih dramskih besedil. Teden slovenske drame poleg uprizarjanja slovenskih dramskih besedil organizira tudi delavnice dramskega pisanja, bralne uprizoritve in gosti dneve nominirancev. Pogovarjali smo se z Rokom Andresom, selektorjem aktualnega Tedna slovenske drame, ki je opisal letošnji program:

Izjava

Jutri ob 17.00 bo program festivala v bivšem kranjskem obrambnem stolpu Škrlovec gostil okroglo mizo z naslovom Spolne in psihične zlorabe v polju gledališča, študijskih procesov in izobraževanja. Tema mize bo predstavitev stanja v institucijah in scenskih umetnostih, kjer se pod gesloma intelektualizma in napredka pogosto dogaja zloraba moči, ki vodi k nadlegovanju v takšni ali drugačni obliki. Na okrogli mizi se bodo pogovarjali o naravi in nevarnostih takšnih oblik nasilja, predočili pa bodo tudi kazenske obravnave tovrstnega obnašanja. Predstavili bodo tudi izsledke ankete na to temo med gledališkimi ustvarjalkami in ustvarjalci. Več o sami anketi in organizaciji dogodka moderatorka Zala Dobovšek:

Izjava

Cilj dogodka bo torej predvsem ozaveščanje javnosti o tej problematiki in iskanju načinov soočanja z zlorabami moči:

Izjava

Za konec pa še sporočilo za vse tiste, ki ste morda oklevali, a ste se še vedno voljni pridružiti produkcijskim silam Radia Študent. Avdicijo podaljšujemo za en teden, zato se lahko prijavite še vse do ponedeljka, 8. novembra. Prijavite se lahko na aktualnopolitično, kulturno, znanstveno, univerzitetno ali pa glasbeno redakcijo, če pa ste ljubitelji forme nad vsebino, rekrutira tudi lektorska služba. Več informacij na radiostudent.si/avdicija2021.

Po filofaksu je agitiranje na internetu zaključil Matej.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness