Drobljenje kulturnega ledu

Kulturna ali glasbena novica
29. 1. 2019 - 15.10

Pozdravljeni v torkovih Kulturnih novicah. Kot verjetno že veste, je minister Dejan Prešiček odstopil, njegovo funkcijo vodenja kulturnega ministrstva bo začasno prevzel Jernej Pikalo, ki ga že dobro poznamo, saj je trenutno na čelu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije.

 

Nadaljujemo s kulturnim dogajanjem. Danes ob 19.00 bo v Stekleniku Rastlinjaka Tivoli potekal zvočni dogodek v živo. Marsikdo bi rekel, da je drobljenje ledu na slovenski avdiovizualni sceni podhranjena cona. A marsikdo bi se motil; gre namreč že za tretji dogodek v seriji drobljenja ledu. Na področju akustike led za nas prebijajo Amper-o-mat, beepblip, OR poiesis, Boštjan Perovšek, Bojana Šaljič Podešva in Brane Zorman. Umetniki bodo zvečer skupinsko izvedli unikatno kompozicijo, ki bo poslušalcu in gledalcu pričarala akustiko zimske zvočne krajine. Koncept je za nas povzel idejni in vsebinski vodja Steklenika Brane Zorman.

IZJAVA

Govorili smo tudi s producentko projekta Ireno Pivka, ki nam je povedala več o sami tematiki.

IZJAVA

Poslušalec utegne dobiti tudi kakšno asociacijo na problematiko globalnega segrevanja.

IZJAVA

Kot pravi pregovor, kdor Kulturne novice začenja z Ministrstvom za kulturo, jih bo tam tudi končal. Ministrstvo za kulturo je leta 2017 objavilo javni razpis za sofinanciranje javnih kulturnih programov na področju umetnosti v obdobju 2018-2021. Večim nevladnikom je zavrnilo sofinanciranje programov brez ustrezne obrazložitve, upravno sodišče pa je nezakonitosti potrdilo. Ministrstvo tako čaka zajetna naloga ponovnega presojanja, vrednotenja in obrazloževanja zavrnjenih projektov. O tem bomo še poročali.

 

Kulturne novice sta pripravili Varja in vajenka Nika.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness