Gledališče in JAZ

Kulturna ali glasbena novica
27. 3. 2014 - 14.15

Danes je svetovni dan gledališča. V tem duhu bodo nocoj v Prešernovem gledališču Kranj odprli Teden slovenske drame, in sicer s premiero predstave Mrtvec pride po ljubico – torej, besedilom izpod peresa Svetlane Makarovič v režiji Jerneja Lorencija. Več o predstavi je povedala vodja odnosov z javnostmi iz Prešernovega gledališča Kranj, Renata Škrjanc:

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

V enajstih dneh Tedna slovenske drame, ki letos poteka od 27. marca do 6. aprila, bo mogoče v tekmovalnem programu videti po mnenju selektorja vrhunce lanske slovenske gledališke sezone, to so 25.671 Olivera Frljiča; Robinson Jake Andreja Vojevca; Boris, Milena, Radko Dušana Jovanovića, Svatba Rudija Šelige, Sokol Iztoka Kovača in Janeza Janše, Divjad Nejca Gazvode in Pavla nad prepadom Matjaža Pograjca. V spremljevalni program pa so bile izbrane predstave, ki v postavljajo ospredje glasbo, to so med drugim predstava Škrip Inc. Jelene Rusjan, Gremo vsi Mareta Bulca, Tatovi podob in druge … O rdeči niti izbora tekmovalnega programa je ponovno spregovorila Renata Škrjanc:

*Izjava v posnetku.

 

V duhu sedanjega časa in svetovnem dnevu gledališča bo nocoj mogoče videti še dve premieri. V Slovenskem mladinskem gledališču bo nocoj ob 20. uri premierno uprizorjena predstava Zakulisje prvakov v režiji Natalije Manojlovič po avtobiografski predlogi igralca Daria Varge. Govori Dario Varga:

*Izjava v posnetku.

 

Tudi v Gledališču Glej bo nocoj ob 20. uri premiera predstave Jaz, jaz, jaz, jaz, ki jo je režiral letošnji rezident Gledališča Glej, Jaša Koceli. Več o predstavi je spregovoril avtor sam:

*Izjava v posnetku.

 

O JAZ-u v slovenski drami je poizvedovala Mirna.   

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness