Gremo vitki proti strahu

Kulturna ali glasbena novica
22. 6. 2016 - 15.10

Danes ob pol devetih bo v Pritličju predstavitev filmskega projekta Strah – s filmom za strpnost, temu pa bo sledil spremljevalni pogovor z naslovom »Kje pa vas nestrpnost žuli?«. Kot nakazuje ime, bo govora o okoliščinah in posledicah še vedno trajajoče migrantske krize, ki se je intimno vpela v vsakdanji imaginarij tako podalpskih kot tudi evropskih glav. Filmska ekipa na čelu z režiserjem Dejanom Babosekom bo predstavila prikolico projekta, ki se navdaja s pridajo predaje širšega pogleda na begunsko problematiko.

O projektu govori Ana:

Izjava

Ideja filma izhaja iz režiserjeve želje po osvetlitvi dogajanja v zvezi s prihodom beguncev in negativne reakcije, ki je sledila. Namen kratkega filma je sporočilna zmožnost medija in začetek kampanje za strpnost, ki se bi tudi v interakciji z mlajšimi soočila z vseprisotnimi skrbmi.  

Prav odnos mladih, ki so bolj nagnjeni k radikalnim in hitrobrznim stališčem in reakcijam, je glavna nit filma Strah.

Govori ena od igralk v filmu in sodelujoča na okrogli mizi Valentina Plaskan:

Izjava

Film ne gre v moraliziranje, in kot poudari Valentina, namen ni govoriti o pravilnem in napačnem, temveč prek dogajanja v družini pokazati dinamiko mikro odnosov. Skrito pred pogledi politično korektnih družbenih normativov vidimo tesnobo, ki zavita v intimne odnose ustvarja podlago za propad smiselnega kanaliziranja frustracij. Z neposrednim filmskim prikazom problematike se po besedah Valentine izogibamo oviram, ki so zaradi topoglavih predpisov govora postavljene uspešnemu dialogom mladih, ki jim manjka temeljno sidrišče identitete.

O odnosu do igranja v čustveno izzivalnem filmu in o tem, kako se je vživetost v lik povezala z njenim prepričanjem, ponovno Valentina:

Izjava

 

Kulturne novice je pripravil Moho.

Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness