Izložbe zgodovine

Kulturna ali glasbena novica
5. 10. 2016 - 15.10

Danes se bo govorilo o sodobnem zgodovinopisju. O ideologijah, ki posegajo v zgodovinopisje, o mitih in o teoloških matricah. Razpravljalo se bo torej o knjigi z naslovom O pisanju zgodovine sociologa Rastka Močnika. Delo je bilo izdano lani pri Založbi *cf, danes ob 20.00 pa bo v Trubarjevi hiši literature to osrednja tema pogovora med Rastkom Močnikom, Levom Centrihom in Sašom Jeršetom. Kaj prinaša delo O pisanju zgodovine, nam pove Lev Centrih:

*Izjava v posnetku.

Poleg zgodovine bo danes v svojem likovno-besednem bogastvu spregovoril strip. Med 5. in 9. oktobrom bo potekal Stripolifest, 4. festival stripovske umetnosti. Danes ob 20.00 ga bo v prostorih Pritličja otvorila razstava Sumi hrvaškega striparja Danijela Žežlja. Po otvoritvi razstave bo sledila razglasitev nagrajencev stripovskega natečaja z naslovom Mehiški inferno, ki se bo nadaljevala s stripovsko dražbo. Slikovit večer torej.

A to na današnji dan ni edini vizualni dogodek, saj bodo danes razstavo otvorili tudi v galerijskih prostorih DobreVage. Gre za projekt z naslovom Bridges mladih reških ustvarjalcev, ki s svojo razstavo želijo iskati točke skupnega dialoga in povezovanja. Mostovi, ki povezujejo bregove, kakor nam pove tudi angleška različica naslova.

Danes je torej dan razstav in tako se bo ob petih začel še pogovor o konserviranju in restavriranju sodobnih in modernih umetnin. Prvi seminar v okviru problematiziranja etičnega vidika konserviranja bo potekal v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova. Pogovor se bo razpletal med Gustavom Gnamušem in Bojem Nuvakom. Kaj točno pomeni etični vidik konserviranja, nam razloži konservator in restavrator likovnih del Boj Nuvak.

*Izjava v posnetku.

Več o tem pa na samem posvetu.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.