Kakšna je prihodnost sodobne vizualne umetnsoti?

Kulturna ali glasbena novica
29. 4. 2013 - 14.10

Konec prejšnjega tedna je bila na novo ustanovljena Zveza neodvisnih galerij za sodobno umetnost. Njeni ustanovni člani so Joško Pajer iz Galerije Škuc, Jadranka Plut iz Galerije Alkatraz in Tadej Pogačar, ki deluje v Galeriji P74. Zveza si je kot cilj zastavila predvsem promoviranje sodobne vizualne umetnosti in opozarjanje na določene sistemske probleme v zvezi z finančnim urejanjem, vizijo in nadaljnjim razvojem. Več o tem je povedala ena od ustanovnih članic, Jadranka Plut:

_________

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

_________

 

Te dni poteka Prvomajska šola Delavsko-punkerske univerze z bogatim programom. Od 26. aprila do 1. maja bodo v Stari mestni elektrarni na sporedu različni dogodki, okrogle mize in predavanja, kjer bodo sodelovali svetovni priznani misleci marksizma. Govorili bodo o problemu prvotne akumulacije kapitala in skušali premisliti možne alternative v obliki dolgoročnega socializma. O dogajanju je spregovoril tudi eden od članov DPU, Luka Mesec:

_________

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

________

David McNally bo danes zvečer skušal z vidika delavske migracije razviti Marxovo konceptualizacijo reprodukcije delovne sile in tako osvetliti problem njene pocenitve. Če vas zanima, kako bo to storil, vljudno vabljeni na predavanje.

 

Za konec pa vam še sporočimo, da je danes svetovni dan plesa. Friedrich Nietzsche je baje nekoč rekel, da je vsak dan, ko ne zaplešemo, izgubljen dan. In da so nekoč ljudi, ki so plesali, označili za nore tisti, ki sami niso znali slišati glasbe.

 

Da navijete zvočnike in zaplešete, vam predlaga Tjaša.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness