Kdo vas žegna: papeževe zmote

Kulturna ali glasbena novica
24. 12. 2020 - 15.10

Pozdravljene, spoštovane ovčice Božje, na ta prvi presveti večer v Kulturnih novicah! Božič je za vogalom in kot vsako leto poprej, se je tudi v tem, preizkušnje polnem letu vredno spomniti, kako je pred natanko 2020 leti, ko so bile v hotelu vse sobe polne, devica Marija morala kar v hlevu skotiti. In kako bi ne bile zasedene vse sobe prav do zadnje, ko pa je bil božični večer?! Na praznike je sobe treba rezervirati vnaprej, to vsi vedo. No, pa vendar, čeravno v preprostejših in sanitarno vprašljivih okoliščinah, prišel je Božji sin, da nas odreši herezije ter popelje v luč Božjo. 

Zavoljo našega v grehu najzvestejšega slušateljstva smo se po nekaj besed ‒ ena ali dve bi bili dovolj! ‒ in božični blagoslov obrnili na sam vrh svete Rimokatoliške cerkve, na prvega božjega poslancia med enakimi, njegovo svetost, Papeža Frančiška, prvega njegovega imena. Vredni ste kar najboljšega blagoslova! Vendar dobri mož naši želji in željam našega slušateljstva ni utegnil ustreči, in zatorej smo se bili primorani obrniti drugam. Trkali smo in navsezadnje so nam odprli, prosili smo in smo prejeli ‒ a usmiljenje smo našli komaj v daljnjem nemškem Hannovru, pri ‒ v očeh mnogih bržčas niti svetem in še manj možu ‒ nekdanji škofinji evangeličanske cerkve, prvi voljeni predsednici Nemške federacije evangeličanskih cerkva, Venerabilis Doctora Theologie Margot Kaessman. Prečastita je sicer z obeh funkcij odstopila, ko so jo nemški miličniki, nemara prav na barbarskem katoliškem jugu, ustavili z ena in pol promila Dionizovega nektarja v krvi. Jasno je: težko bi našli primernejšo dušebrižnico, da našemu slovenskemu narodu podeli blagoslov in vino veritas in pogled globoko v resnico pravega božičnega praznovanja.

Als evangelische Theologin kann ich schon sagen, dass...

O, kako so nas zavedli krivi preroki, ki prestolujejo v Večnem mestu, kakor je pisano: »Véliki Babilon, mati vseh vlačug in gnusob na zemlji!« Kot smo smeli slišati, smo bili v katoliški interpretaciji Božje besede indoktrinirani v zmoto, in prav po krivem obtoženim heretikom se imamo zahvaliti za naše najslajše praznovanje. Morda nam morejo ti severni epigoni delovne etike, ki so prvi ob božiču sedli k obloženi mizi, pomagati tudi ob nadlogah, ki so nas zadele kot pogansko egiptovsko ljudstvo? Kaj nam je storiti skesanim in željnim pristnega blagoslova, ki ga vsako leto prejmemo na polnočnici? Kako naj vendar častimo Božjega poslanca, ki bo - ne pozabimo - čez nekaj mesecev umrl za naše grehe, v samoti?

Wir haben die Möglichkeit auch online Gottesdienst...

Kako nedolžne in resnične besede! Vendar pa vam, velecenjena čreda, ne bo treba čakati na blagoslov preko bržčas heretične televizijske ali celo spletne maše. Pa tudi v mračne, vlažne in baročne cerkve, polne zlata in idolov, vam ne bo treba hoditi! Iz Božjih ust bomo v vaša ušesa kaj kmalu prenesli pravi in resnični žegen nekdanje škofinje Margot Kaessmann. Nemara ste že nestrpni, in zatorej brez odlašanja, obnemite in sprejmite božični blagoslov:

Žegen...

Žegen pravi: “Rada bi povedala vsem poslušalkam in poslušalcem, slišite, kar so smeli slišati pastirji na polju po evangeliju po Luki: “ne bojte se!” To je obljuba, ki nam je dana, in v tem smislu želim vsem požegnan božič”.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.