Kolektivizem

Kulturna ali glasbena novica
21. 3. 2014 - 14.10

Danes je enakonočje. Torej čas, ki so mu v dobrih starih časih pripisovali mitske in magične razsežnosti. Te so dandanes že domala pozabljene... A ne na metelkovi, tam poganska praznovanja še vztrajajo. V Alkatrazu, Celici in na Muzejski ploščadi se bo danes zvečer odvijalo praznovanje enakonočja v okviru dogodka Prostosti, ki ga organizira umetniški kolektiv AAI z Mirkom Mallejem, Petrom Ciuho in sopotniki kolektiva.

O današnjem dogodku in še več o kolektivu AAI nam je povedala Lana

*Izjava se nahaja v posnetku.

Povprašali smo jo še zakaj praznovati enakonočje dandanes.

*Izjava se nahaja v posnetku.

Enakonočje danes še vedno je, s tem se je primoran strinjati še tako zakrknjen skeptik, vendar pa to še ne more biti razlog za praznovanje. S tem vprašanjem smo se obrnili še na umetnika, ki bo na dogodku razstavljal svoja dela, Mirka Malleja.

*Izjava se nahaja v posnetku.

Verjetno ste opazilo v uho bijočo razliko v dojemanju tega dogodka pri Marku in Lani, kar pa ravno potrjuje Lanino zagotovilo, da kolektiv AAI ni uniformiran, ne združuje po načelo enakega mišljenja in pušča posamezniku v njem vso svobodo. Vprašanje je le koliko potem sploh še ostane od ideja kolektiva.

 

Na isti dan, torej prav danes, pa se le nekaj kilometrov stran, na drugem zasquatanem prostoru pripravlja razstavo drug kolektiv – V Train station squatu v Kranju bo otvoritev PayPer Soul, projekta društva Šenčurativa. Gre za družbeno kritično razstavo, ki, po besedah avtorjev, nasprotuje individualističnemu duhu kapitalizma in želi spodbujati k sodelovanju. Razstava se bo 28. marca zaključila s koncertom skupine the Stroj.

Novice je popolnoma individualno pripravil Mirt

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness