Kulturno ministrstvo

Kulturna ali glasbena novica
5. 2. 2013 - 13.10

 

 

Dopoldan, ob enajstih, se je v prostorih javnega sklada za kulturne dejavnosti zgodila tiskovka, na kateri pozivajo politike, naj vendar vrnejo inštitucijo samostojnega Ministrstva za kulturo.  Programskega direktorja Evropske prestolnice kulture, pisatelja in urednika Mitjo Čanderja, ki je na današnji tiskovni konferenci imel eno vodilnih vlog, smo vprašali, zakaj rabimo samostojno Ministrstvo in ali ga sploh rabimo?

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Tako je govoril Mitja Čander, prvi podpisani pod lansko peticijo za ohranitev samostojnega Ministrstva za kulturo.
Umetniki seveda iščejo tudi druge načine financiranja, tako je današnji dogodek v Španskih borcih, med ostalimi, podprla Švedska kulturna ustanova. Zato je naslov  plesnega dogodka » Švedska rezidenca«, gre pa za festival »Plesna Vesna«, ki je raztegnjen čez celo leto in o katerem smo povprašali organizatorja, Iztoka Kovača: 
 

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Ob osmi uri zvečer bosta v Španskih borcih dve plesni predstavi, in sicer »Nič za 60 minut« ter »Odvečni gib«.
Za bolj glasbeno naravnane kulturne obiskovalce zvečer poskrbi Kino Šiška, kjer je na voljo druga izdaja Slovenskega tedna glasbe. Ob osmih začnejo z  jam sessionom. Napovedujejo različne dogodke – od pogovorov do delavnic, vse skupaj pa zaključijo v petek. 
Drevi, istočasno s Šiško in Španskimi borci, torej ob osmih, bodo v Cankarjevem domu  razglasili nagrajence Emzinovega natečaja Fotografija leta 2013 ter obenem odprli razstavo nagrajenih in izbranih fotografij. Letos je na natečaj prispelo 2874 fotografij, kdo je med njimi zbiral najboljše, smo vprašali Davida Tošika: 

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje. 

Kam zvečer ob osmih, vam je dala misliti Iva A. Boras.
 

        

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.