Lezbično nomadstvo

Kulturna ali glasbena novica
2. 12. 2013 - 13.39

Na današnji dan se ne začenja le prvi decembrski delovni teden, prav tako se ne začenja le festival Animateka, o katerem smo že poročali pretekli teden, ampak se začenja tudi festival Lezbična četrt. Tokrat se bo odvil že drugič, s pričetkom drevi ob 20.15 v Galeriji ŠKUC. Festival je bil zasnovan lani, ob 25-letnici obstoja s strani Sekcije ŠKUC LL v sodelovanju z Galerijo ŠKUC. Pogovarjali smo se z vodjo odnosev z javnostmi festivala, Suzano Tratnik. Med drugim smo jo povprašali tudi o nomadskosti lezbične prisotnosti v Ljubljani, kot so jo poimenovali sami:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Na festivalu bomo izvedeli marsikaj o preteklosti lezbične dejavnosti, zanimalo pa nas je tudi, kaj se bo dogajalo v prihodnosti:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.
 

***

Živahno pa bo tudi v Trubarjevi hiši literature. Ob 18. uri se bo tam odvilo predavanje Jožeta Vogrinca o tihih podmenah razumljivosti v glasbeni kritiki. Razglabljal bo predvsem o tem, kako se glasbena kritika razlikuje od drugih diskurzev o glasbi. Predavanju bo ob osmi uri sledila še predstavitev knjige Wagner in film, o rojstvu filmske glasbe in duha Wagnerjevih idej.

 

***

Podajmo še eno napoved. Letošnjo Lavrinovo nagrado Društva slovenskih književnih prevajalcev bo letos prejel Ciril Zlobec. Kot prevajalca ga poznamo po prevodih iz italijanščine in srbohrvaščine, prevajal pa je vse od Leopardija, Alighierija, Moravie, Malaparteja in Pope.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.