Metelkova dvajsetič

Kulturna ali glasbena novica
10. 9. 2013 - 14.00

Danes se bomo spet mudili na Metelkovi. Dvajset let od vzpostavitve neodvisne metelkovske zgodbe bodo obeležili tudi kuratorji galerije Alkatraz in SCCA šole, Sveta umetnosti. Obetajo se razstava, odprti ateljeji, dražba umetniških artefaktov, delavnica za otroke, odprti arhiv. Več o projektu nam je povedala Saša Nabergoj. Prisluhnimo ji:

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

 

 

Med obletnico bodo obudili tudi spomin na najbolj skrivnostno metelkovsko združenje, Tajno ložo živih. Ta umetniška skupina v ilegali, kot jo je označeval dnevni tisk, je bila eden od projektov Teatra Gromka, ki je bil sredi devetdesetih eden izmed najbolj aktivnih akterjev na Metelkovi. Loža je svoje projekte zastavljala zelo široko, gledali smo različne odrske eksperimente z gibalnimi in plesnimi vložki, dodajali so likovne elemente, sodelovali s pisatelji itd.

Tajna loža živih je na sporedu danes zvečer ob deveti uri v posebnem okolju recikliranih rekvizitov Gromke na Metelkovi.

 

Za vse, ki imajo res radi ples, se v PTL-ju zvečer premierno pleše kar 70 minut. Plesalca Mateja Kejžaja bo v njegovi novi solo predstavi »Hit« spremljal bobnar Marjan Stanić. Na Prulah torej vabijo nazaj k telesu.

 

 

Novičkala je Iva.

Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness