Motnje v o-mrežju

Kulturna ali glasbena novica
11. 3. 2015 - 15.10

Na potekajočem Festivalu dokumentarnega filma si lahko ogledate dokumentarec z naslovom Citizenfour. Film govori o razkritjih Edwarda Snowdna, ki se v dobro znani zgodbi paranoično bori z nasprotniki. Po svetu se je fenomen Wikileaks razvil v razprave o geopolitičnem nadzoru. Že nekaj let smo tako tudi sami akterji v krogu dajanja in prejemanja informacij, s katerim se je razvila tudi umetnost povzročanja motenj. Pod tem naslovom se bo danes zvečer odprla razstava v Galeriji ŠKUC, hkrati pa se bo v Kinu Šiška začel tudi seminar Networked Disruption/Omrežne motnje. Gre za mednarodno sodelovanje zavoda Aksioma z društvom Drugo more z Reke, v sodelovanju s partnerji, ki jih pripravlja kustosinja Tatiana Bazzichelli. S kustosinjo smo se pogovarjali o tem, na kakšen način se lahko skozi motnje kaže politična akcija:V: This

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Pri postavljanju razstave je sodelovala velika mreža ljudi. Tatiana Bazzichelli vabi, da pri razstavi aktivno sodelujejo tudi obiskovalci in poskusijo dobiti prvoosebno izkušnjo. V sklopu Omrežnih motenj pa bo, kot že omenjeno, danes in jutri potekal tudi seminar. Ponovno Tatiana:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

 

***

Znani pa so že tudi nominiranci za nagrado Slavka Gruma. Letos se je na natečaj v sklopu 45. tedna slovenske drame prijavilo 35 besedil, od katerih so izbrali pet najboljših. Sem sodijo Sedem kuharic, štirje soldati in tri sofije Simone Semenič, Pesmi živih mrtvecev Matjaža Zupančiča, Tarzan Roka Vilčnika, Delamo na sebi Vedrane Grisogono in Tri ženske Vinka Möderndorferja. Strokovna žirija pa je izpostavila še besedili Varni Mihe Mazzinija in Hlod na avtocesti Ize Strehar. Nagrada bo podeljena na zaključni slovesnosti Tedna slovenske drame 7. aprila.

 

***

Na podelitev nagrad pa vas danes popoldan in zvečer pod okriljem Radia Študent vabimo tudi v Pritličje. Ob peti popoldanski se bo zgodilo premierno poslušanje kompilacije Ctrl N: poglavje slovenske elektronike, ob sedmi večerni pa se bo razglasilo še nagrajence letošnjega natečaja Tresk #6. Nagrajenci za naj podobo albuma, glasbenega dogodka in fotografijo bodo torej imenovani in razstavljeni v družbi nekaterih ostalih najboljših prispelih del. Ob osmih zvečer pa bo sledil DJ program.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness