Navaden junijski dan

Kulturna ali glasbena novica
30. 6. 2017 - 15.10

Festivalski junij se po živahnih 29-ih dnevih končuje ležerno in umirjeno. Odvil se bo v luči literature in iskanja distance do lastne tradicije, ki so ga verjetno sposobni le tuji obiskovalci naše dežele. 

Tako inštitut za neprofitno komunikacijo Divja misel in založba Beletrina ob 18:00 v parku Zvezda organizirata predstavitev zbirke 38 bistroumnih in humornih zapisov o Sloveniji naslovljene Slovenology, ki je nastala izpod peresa priznanega ameriškega pisatelja Noaha Charneyja.

Doktor Noah Charney je ameriški pisatelj, predavatelj in umetnostni zgodovinar, ki je doktoriral iz arhitekture Jožeta Plečnika. Po bivanju v številnih evropskih mestih, se je z družino ustalil v Kamniku. Njegova knjiga Slovenology riše kulturne, družbene in politične aspekte naše države skozi pogled tujejezičnega avtorja. Med zgodbami lahko najdemo zapise o kulinaričnih dobrotah, tujcem nenavadnih vaških običajih, slovenskih filmskih junakih in zenu gobarjenja.

O tem kakšna se mu zdi naša država, smo povprašali avtorja knjige Noaha Charneya.

*Izjava

V soboto pa se bo otvorilo kulturno dogajanje v na novo postavljeni platformi v Modrem kotu, ki je oder, ki to ni, čeprav tako izgleda. Gre za nov prostor, ki omogoča predstavitev neodvisne slovenske kulturne scene. Oder je namenjen vsem, ki jih zanima kultura in se z njo tudi ukvarjajo, hkrati pa pobudniki opozarjajo, da to ni prostor za izčrpavanje, ampak je namenjen uporabi v mejah in kontekstih, ki jih Novi oder dopušča. 

V soboto ob 15:00 bodo tako svoje delovanje začeli s scenografskimi delavnicami, sledila bo večerja, nato pa prireditev Splavimo kot. Vseskozi pa bodo obiskovalci lahko uživali tudi v performansih in dobri glasbi. 

V upanju na uspešno odraščanje v slovenskem kulturnem prostoru, bo Novi oder odprt za javne vaje, pol-izdelane nastope, goste, zametke idej, že izvedene predstave, nostalgične ponoviteve, improvizacije s potencialom in še in še.

Kulturne novice je za vas pripravil Benjamin Zajc.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness