Nekje za mavrico

Nekje za mavrico

Kulturna ali glasbena novica
13. 6. 2018 - 15.10

Somewhere over the rainbow, tam nekje daleč čez mavrico, sanja svinja o koruzi. In sanja o tem, da svinja ne bi bila zaznamovana kot umazana žival in koruza seveda sanja o tem, da je svinja ne bi pojedla. Vsakdanji diskurz poteka le še skozi emojije in GIF-e in plastični pujski krulijo na lačne ljudi, ko le-ti lačni pokukajo v hladilnik. Zatorej mi, ta lačni kulture, pokukajmo, kaj nas čaka v današnjem hladilniku Kulturnih novic.

Na eni strani se nahaja otvoritev razstave Na drugi strani mavrice avtorice Olje Grubić. Ob 21. uri bodo luč sveta v Pritličju ugledala Oljina igriva in svobodna telesa, jasno - gola in zatorej osvobojena predsodkov, hkrati pa zaradi golote izpraznjena in izpostavljena novim glediščem. Postavljena v prostor, zasičen s pomeni, zagotovo ta telesa sanjajo o svinji, ki ne bi bila svinjska.

 

Na drugi strani pa se z bolj teoretskim, književnjim in/ali performativnim dogodkom lahko posladkate danes ob 19.uri v MGL, kjer bo potekala predstavitev nove knjige, ki se bo pridružila drugim v koloni izdaj zbirke Knjižnica MGL. Knjiga Performans – kritika, podnaslovljena Zasuk v odpravo umetnosti, je nova knjiga avtorja Nenada Jelesijevića, V nadaljevanju nam več o dogodku pove avtor sam.

IZJAVA

 

Za mavričnim sijem povabila na predstavitev knjige pa se skriva tudi njena srž. Zanimalo nas je, kako se naslov knjige Performans – kritika: zasuk v odpravo umetnosti umešča v sam kontekst knjige. Nadaljuje Jelesijević.

IZJAVA

 

Izvedljivo je tudi, da svinja ne le dobi, temveč tudi poje koruzo.

facebook twitter rss

 

RŠ praznuje 51 let! Če bi radi spodbujali kakovostne radijske vsebine tudi v postabrahamski dobi, potem kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.