Novi sezoni naproti!

Kulturna ali glasbena novica
18. 6. 2013 - 14.10

Včeraj smo se v Menzi pri koritu na 6. Festivalu Mlade rime lahko razbremenili s poslušanjem poezije in koncertom Dance Mamblita, danes pa nas prav tako v Menzi čaka že nova epizoda. Poslušali bomo lahko poezijo Barbare Jurša, Juša Škrabana, Tine Kozin, Roberta Simoniška in Roka Korošca. Sledil bo koncert Najoua.

 

V pripravah na novo sezono, pa ne poletno pa so tudi v mestnem gledališču Ljubljanskem, krajše MGL-ju. Prihodnja sezona bo v znamenju dveh besed z ljubezensko konotacijo, zvestoba in nasprotujoča nezvestoba. Na velikem odru bomo lahko videli šest premier, na malem pa tri lastne in eno koprodukcijo. O programu nam je več povedala Barbara Hieng Samobor:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

Sezona v MGLju se bo na mali sceni začela s predstavo Sedem let skomin, v kateri bo debitirala Ajda Smrekar. Ogledali si bomo lahko tudi produkcijo najmlajše ekipe z naslovom Cafe Dada. Nadalje bo tam predstavljen še renesančni tekst Prevare, v koprodukciji z gledališčem ŠKUC pa bo na sporedu tudi Gola v režiji Alena Jelena.

 

Če vas zanima sodobna umetnost, pa se danes zglasite v Knjigarni Behemot ob 19. uri. Galerija Alkatraz tam prireja Čajanko za sodobno umetnost o Preživetvenih strategijah v vizualni umetnosti. Med gosti se bodo znašli Ana Čigon, Joško Pajer, Irena Pivka in Alenka Sottler. Pogovor bo vodila Asta Vrečko.

 

Za konec naj omenimo še odprtje razstave, ki se bo prav tako zgodilo danes, ena bo v Kulturnem centru Tobačna 001 z naslovom Zadnja petletka in se bo odprla ob 19. uri.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness