Palamudimo po petkovo

Audio file

Drago poslušalstvo. Danes se vse neki odpira, prižiga, zaganja in lansira, v tem duhu pa nam duha vsekakor ne sme umanjkati, morebitni manko pa moramo nadomestiti z operacijo fizičnega premika od tega do onega dogodka.

In kateri dogodki bi bili vredni premikanja po tem decembru prvem, dnevu Eskobarja rojstnem in Jamesa Baldwina smrtnem? 

Pa začnimo že enkrat.

Ob 18. uri bo v Vodnikovi domačiji uvodno predavanje iz niza sedmih, ki se bodo zvrstila do junija 2018. Naslov predavanja: Neodvisni glasbeniki in pravica do mesta. Predava Ičo Vidmar, ki nam v sledeči minutki tudi razloži malo več o dogodku:

izjava v posnetku

Dalje, ob isti uri 18. v Poligonu in v organizaciji Zavoda za spodbujanje informacijske in medijske pismenosti Državljan D: debata o algoritmih, nadzoru ter izgubi nadzora. Več o dogodku na dogodku samem. Vendar, drago poslušalstvo, ne se bat umetne inteligence, ki prihaja, bojmo se naravne, ki sedaj dogaja.

In še vikendaška opravila, da ne bomo samo posedali po kavčih: v soboto in nedeljo nas Društvo študentov primerjalne književnosti vabi na konferenco, kjer bodo avtorji premlevali tematike literature in religije. Lokacije: od Trubarjeve Hiše Literature,preko Ziferblata do Filofaksa. Kakšne sorte konferenca to je, nam pove organizacija:

izjava v posnetku

Bonus: nocoj ob 20. uri se lahko sprehodimo do Metelkove mimo Roga, kjer bomo že itak zaglavili. V Alkatrazu pa nas čaka otvoritev razstave "Voodoo Entartete Kunst" umetnice Caroline Sury.

Entartete Kunst. Degenerirana umetnost. In na to temo, razstava. Zgodovina se ponavlja:

***

To je bila preteklost. O temi današnje razstave pa več pove umetnica sama:

izjava se nahaja v posnetku

Iz sedanjosti v preteklost - Hajzlerca.

 

Kraj dogajanja

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj