Po Modicu, Modic

Kulturna ali glasbena novica
2. 12. 2019 - 15.15

Le kateri Ljubljančan in posameznik z lastništvom televizijskega sprejemnika še ne ve, da so se v petek v Ljubljani prižgale božične lučke? Malo manjše število ljudi pa se zaveda, da je tudi za letošnjo okrasitev poskrbel Modic. Ampak ne tisti letos pokojni, marveč kar, reci in piši, njegov sin Urban. Očitno se v ljubljanski občini tudi posli, za katere bi sklepali, da so stvar javnih razpisov, kar dedujejo. Namesto da se za nekaj desetletij na tem mestu ponovno ugnezdi nepotistično nastavljeni posameznik, bi lahko za prihodnje leto raje načrtovali natečaj ali pa prepustili razsvetljavo strokovnjakom, kot jih vsako leto najde na primer Svetlobna gverila? 

 

Mestno občino Ljubljana smo tudi danes prek telefona in elektronske pošte kontaktirali glede prekinitve pogodbe za najem prostorov za nedoločen čas z ljubljanskim arhivom. Zanima nas, zakaj so se po 122 letih odločili prekiniti pogodbo, ter kaj bodo namesto tega dali v omenjene prostore. Na naša vprašanja nam do zaključka redakcije niso odgovorili. Več o drugi strani zgodbe lahko slišite v petkovih Kulturnih novicah.

 

Danes zvečer se v Kinodvoru otvarja 16. mednarodni festival animiranega filma Animateka. Pogovarjali smo se z direktorjem festivala Igorjem Prasslom. Kakšne so letošnje novitete?

Izjava.

Ohranja se tudi program AnimatekaPRO, seminar o animiranih filmih, ki se bo ob dopoldnevih odvijal v Stari mestni elektrarni. Iz tega programa Prassel izpostavi sledečo tematiko, ki jo smatra kot perečo v slovenskem prostoru:

Izjava.

O animiranih filmih pa bomo posebej spregovorili tudi v sredo ob 10.15, ko se nam bo na tričetrturnem terminu pridružil eden od letošnjih gostov Animateke, makedonski animator Krste Gospodinovski, avtor filma Gottlieb [gÓtlib], ki ga lahko po želji ob klicu v studio kaj vprašate tudi sami.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.