PREDNOVOLETNE KOMAJ KULTURNE NOVICE

Kulturna ali glasbena novica
30. 12. 2013 - 14.10

V času prednovoletne evforije se kulturni dogodki vršijo redkeje. Jutri bo na sporedu zopet kultna monodrama Cabares Cabarei Zijaha Sokolovića, ki se uprizarja že petnajst let. Sokolović z vsemi igralskimi veščinami pripoveduje zgodbo, ki se dotika standardnih tem, kot sta ljubezen in smrt. Predstava pa se dotika tudi raznih zablod in ostalih osebnih stisk. Cabares Cabarei se bo začel jutri ob osmih zvečer v Cankarjevem domu.

 

V Cankarjevem domu bo prav tako ob osmih, ampak že danes, na sporedu plesno-glasbena produkcija Maše Kagao Knez Dia Diasso Diasspora. Maša Kagao Knez je s skupino ustvarjalcev zasnovala koreografijo, ki temelji na afriški kulturi. Koncept govori o razdvojenosti, a hkrati povezanosti različnih korenin avtorice, saj je ime predstave sestavljanka različnih besed zahodnoafriškega jezika, ki pomenijo blagostanje, dom in razdvojenost. Predstava je bila letos že premierno uprizorjena marca v sklopu mednarodnega festivala afriške kulture Baofest 2013. Ogledati si jo bo mogoče tudi jutri.

 

Današnji večer, kot ste najbrž že ugotovili, bo potekal v znamenju gledališča. V Ljubljani se je prejšnji četrtek začel festival Ana Mraz, ki je nekakšna zimska različica Ane Desetnice. Več o njem nam bo povedala ena od organizatork in nastopajočih Daniela Kraševec:

 

/izjava se nahaja v posnetku/

 

Festival se zaključi danes ob pol devetih zvečer na Mesarskem mostu z ulični performansom z ognjem. Pirotehnično predstavo bo prav tako podrobneje predstavila gospodična Kraševec:

 

/izjava se nahaja v posnetku/

 

Prednovoletne kulturne novice je pripravila Urška Sajko.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness