Ranljive razstave

Kulturna ali glasbena novica
22. 10. 2015 - 15.10

Skupna tla je naslov razstave, ki nas je danes zamikala, da raziščemo njeno ozadje in cilje. Misel o tem, »kako sodobno oblikovati produkte, obenem pa odpreti oblikovalski proces anonimnim participacije željnim posameznikom ali skupnostim«, je rezultirala projekt Balkanski copat. Projekt vodi skupina Oloop, ki jo sestavljajo tri oblikovalke, med katerimi se je za pogovor o pričujoči razstavi oglasila Jasmina Ferček.

Izjava

Postavitev razstave Skupna tla si lahko na lastne oči ogledate od šeste popoldanske ure danes pa vse tja do četrtega novembra v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Fužinskem gradu.

 

Ranljive skupine ljudi lahko vedno kaj dobrega naredijo, rabijo le priložnost, spodbudo in pravi projekt oziroma mentorja. In prav mentorstvo gospe Nadje Gantar, ki vodi likovni atelje Varstvenega delovnega centra Tončke Hočevar, je pripeljalo do današnje razstave. Zavod drugače skrbi za varstvo in zaposlovanje odraslih oseb, ki zaradi različnih oviranosti ne zmorejo samostojnega življenja in vključevanja v običajna delovna okolja.Proces ustvarjanja v pričujočem ateljeju je pripeljal do današnje razstave v Centru in Galeriji P74 na Trgu Prekomorskih brigad. Razstava je nenavadno naslovljena, in sicer 1111 x KVAK, in že njen naslov sugerira, da tematizira žival, ki kvaka, oziroma žabe. Te bodo na ogled od osme večerne ure do tretjega novembra. Več o projektu nam je povedala koordinatorka, Nina Skumavc:

Izjava

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.