S pametnimi telefoni nazaj v naravo

Kulturna ali glasbena novica
16. 4. 2014 - 14.15

V dobi, ko se že tehnološki pripomočki, kot je telefon, primerjajo po veličini inteligenčnih kvocientov, pripravlja CONA zavod za procesiranje sodobne umetnosti v sklopu nadaljevanja lanskoletnega projekta OdzivNa mesta predstavo Hodi mesto, ki s pametnimi telefoni vklaplja vse naše čute. S pomočjo aplikacije za Android, ki jo je izdelal nemški umetnik Udo Noll, se bodo udeleženci lahko sprehodili po zvočnem zemljevidu in zaživeli kot vsem znani možiček iz Google Mapps. Slika v pikslih in realni svet se bosta začela prepletati na vstopni točki na Plečnikovem trgu v Ljubljani ob 17. in 18. uri. Na tej točki bodo vsi, ki bi radi mesto podoživeli na avdiovizualen način, ob predložitvi osebnega dokumenta ali kavcije v višini 50 evrov prejeli prenosni telefon z aplikacijo in slušalke. Vsi tisti, navezani na lasten komunikacijski pripomoček, pa imajo možnost, da si aplikacijo naložijo preko spletne strani http://aporee.org/mfm/. Koncept in zasnovo projekta sta si zamislila Brane Zorman in Irena Pivka, slednja pa nam je o sprehodu s slušalkami v ušesih in »touch« zemljevidom v dlani, povedala:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

Ireno Pivka smo povprašali še o problematizaciji uporabe pametnega telefona kot orientacijskega pripomočka ter daljnosežnosti projekta Hodi mesto:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

 

Iz interaktivnega zemljevida pa lahko ob 20. uri »poskrolate« še do vrat Tovarne Rog, kjer se obeta nov pogovor v okviru predavanj Spoznavanja narave in družbe. Žiga Velkavrh v dvorani Živko Skvotec obljublja presek monotonosti nerazumljivih tematik in na obiskovalčevo željo tudi izklop skokov v čustvena polja. Odvisno za kaj ste danes bolj dojemljivi - za um, telo ali dušo, morda za vse skupaj ali nič od tega. Otopelost se bo vsekakor razblinila z druženjem po predavanju. Vabljeni, podrobnost tematike ni znana še nikomur, a vstop je prost.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

kaj pa če bi raje začel uporabljat kompas? da bi se mal emancipiral pa to ...da ne bomo postal avdio vizualni ničeti

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.