16. 4. 2014 – 14.15

S pametnimi telefoni nazaj v naravo

Audio file

V dobi, ko se že tehnološki pripomočki, kot je telefon, primerjajo po veličini inteligenčnih kvocientov, pripravlja CONA zavod za procesiranje sodobne umetnosti v sklopu nadaljevanja lanskoletnega projekta OdzivNa mesta predstavo Hodi mesto, ki s pametnimi telefoni vklaplja vse naše čute. S pomočjo aplikacije za Android, ki jo je izdelal nemški umetnik Udo Noll, se bodo udeleženci lahko sprehodili po zvočnem zemljevidu in zaživeli kot vsem znani možiček iz Google Mapps. Slika v pikslih in realni svet se bosta začela prepletati na vstopni točki na Plečnikovem trgu v Ljubljani ob 17. in 18. uri. Na tej točki bodo vsi, ki bi radi mesto podoživeli na avdiovizualen način, ob predložitvi osebnega dokumenta ali kavcije v višini 50 evrov prejeli prenosni telefon z aplikacijo in slušalke. Vsi tisti, navezani na lasten komunikacijski pripomoček, pa imajo možnost, da si aplikacijo naložijo preko spletne strani http://aporee.org/mfm/. Koncept in zasnovo projekta sta si zamislila Brane Zorman in Irena Pivka, slednja pa nam je o sprehodu s slušalkami v ušesih in »touch« zemljevidom v dlani, povedala:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

Ireno Pivka smo povprašali še o problematizaciji uporabe pametnega telefona kot orientacijskega pripomočka ter daljnosežnosti projekta Hodi mesto:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

 

Iz interaktivnega zemljevida pa lahko ob 20. uri »poskrolate« še do vrat Tovarne Rog, kjer se obeta nov pogovor v okviru predavanj Spoznavanja narave in družbe. Žiga Velkavrh v dvorani Živko Skvotec obljublja presek monotonosti nerazumljivih tematik in na obiskovalčevo željo tudi izklop skokov v čustvena polja. Odvisno za kaj ste danes bolj dojemljivi - za um, telo ali dušo, morda za vse skupaj ali nič od tega. Otopelost se bo vsekakor razblinila z druženjem po predavanju. Vabljeni, podrobnost tematike ni znana še nikomur, a vstop je prost.

 

Kraj dogajanja

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.