Slovensko avtohtono sonorično gledališče

Kulturna ali glasbena novica
17. 9. 2013 - 14.10

Danes zvečer bo na Ljubljanskem gradu premiera sonoričnega gledališča. Gre za drugi del triptiha Sonokalipsa z naslovom Preživeli. Režiserka zvoka in sonorične umetnosti Hanna Preuss je ustvarila multimedijsko predstavo, ki se ukvarja z izzivi medčloveških odnosov v času apokalipse. O sonoričnem gledališču smo se pogovarjali z režiserko Hanno:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Zavod Bunker je danes pripravil tiskovno konferenco o novi gledališki sezoni v Stari mestni elektrarni. Letos obljubljajo bogat program premier in ponovitev predstav, ki bo obogaten s sodelovanjem z različnimi festivali, kot so Mesto žensk, Cofestival in drugi. Nadaljevali bodo z Iskrami, dogodki namenjenimi še ne uveljavljenim ustvarjalcem in debatnimi večeri Kaj pa kaj drugi pravijo? Več o novi sezoni je povedala oblikovalka programa Mojca Jug:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Ob tej priložnosti naj še povemo, da Zavod Bunker ta petek organizira koncert skupine Dječaci, ki bi morala nastopiti že leta 2011 in 2013 na Mladih levih, pa je koncert zaradi slabega vremena obakrat odpadel.

 

Kulturno novičkala je Tjaša.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness