STVARI IZ KULTURNIH NOVIC

Kulturna ali glasbena novica
20. 3. 2018 - 15.10

Če kljub enomesečnim poskusom klicanja pomladi še zmeraj ostajamo neuspešni, jo lahko vsaj danes zopet poskušamo priklicati z umetnostjo. Danes, dan pred prvim pomladnim dnem, se predstavljata dve razstavi, ki vsaka na svoj unikaten pristop do risbe razpirata dve struji mladih vizualnih umetnikov.
 

Ob 21.00 se lahko v Pritličju srečate s Stvarmi iz glave Petra Zabreta, ki ustvarja preplet črno-bele minimalistične ilustracije ter besednih iger skozi na prvi pogled asociativne internetne »meme« [mim] forme. Že s podnaslovom »razstava s tem imenom« hudomušno samoironizira format razstavljanja, ki se je pričel na Tumblrju [tamblrju]. Več o razlikovanju med internetnim in analognim razstavljanjem svojih del ...

IZJAVA

 

Peter Zabret konkretno o izboru dotičnega naslova in razstavi ...

IZJAVA

O vplivih interneta na formo ilustracije ...

IZJAVA
 

Nekoliko drugačen pristop k stvarem iz glav, skozi raziskovanje bolj tehnične risbe pa se bo v tretji ediciji inovativnih prodajnih razstav grafične ustvarjalnosti mladih in uveljavljenih umetnic in umetnikov ob 19.00 v Ravnikar Gallery Space predstavila mlada umetnica Tina Konec. Umetnica v duhu klicanja pomladi za svoj osnovni in osrednji motiv risb vpeljuje drevesa, ki jih med ustvarjanjem abstrahira, in ponuja meditativen uvid v delovni proces ustvarjanja risbe.

 

Današnji večer nas torej vabi k umetniškemu klicanju pomladi skozi raziskovanje stvari, ki nam bezljajo po glavah. Če bi pa radi bezljali tudi po razstavah, se med ogledom humornih ilustracij in nakupom nove grafike odločite sami. Jutri se bomo v vsakem primeru zbudili v pomlad in z umetnostjo dalje klicali nove (letne) čase.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

ja --- lahko se umetniki tudi začnejo družiti z otroci in risati z ogljem - bo več koristi.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.