Takšna in drugačna srečanja

Kulturna ali glasbena novica
17. 10. 2013 - 14.10

V sklopu 20. obletnice Zavoda Maska danes v Muzeju sodobne umetnosti poteka celodnevni simpozij z naslovom Umetnost in življenje: Produkcije časovnosti in umetnosti, kjer se bodo gostje pogovarjali o razmerju med časovnostjo umetnosti in načini produkcije v sodobnem kapitalizmu. Ob 20.00 uri bo potekala otvoritev razstave 1:1, kjer umetniška dela predstavljajo čas, prostor in vpetost umetnosti v sodobno družbo. Več o razstavi nam je povedala kustosinja Zdenka Badovinac:

_______

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

_______

 

Danes zvečer se bo odprla še ena razstava, in sicer v Galeriji Kapelica. Gre za delo umetnice Anne Dumitriu, ki v svojem projektu Teorija klic: bakterijska koevolucija in tekstilno oblikovanje raziskuje človekov odnos do bakterij in mikrobov in s tem povezan strah pred boleznimi in pandemijami. Predstavljena bo bakterija MRSA in človeku zelo nevarna VRSA in njuno obnašanje v povezavi z antibiotiki.

 

***

 

Jutri se v Mariboru začenja 48. festival Borštnikovo srečanje. O tem, kaj bo letos festival ponudil publiki in mestnemu življenju, je spregovorila izvršna producentka Daša Šprinčnik:

 

_______

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

_______

 

 

Kulturno je novičkala Tjaša.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness