Takšni in drugačni svetovi

Kulturna ali glasbena novica
30. 11. 2015 - 15.10

Tretja izdaja skupinske razstave Drugačni svetovi, katere vodilo so drugačnost, odzivnost in kritična misel, ponuja z izborom enajstih uveljavljajočih se fotografov mlajše generacije z območja zahodnega Balkana vpogled v najnovejše tendence sodobne avtorske fotografije. Osnova razstave, ki bo do 11. decembra 2015 na ogled v Kinu Šiška in Photonu – Centru za sodobno fotografijo, in je del iniciative Mlada sodobna fotografija, je bil natečaj brez predpisane teme, mednarodna komisija pa je izbirala med več kot sto prijavljenimi. Novost letošnje izdaje je širitev natečaja na širši prostor zahodnega Balkana, ki je privedla do močnejše konkurence in s tem tudi kakovostnejših del. Več o razstavi in tudi samem natečaju – član žirije, Miha Colner.

Izjava

Miho Colnerja smo povprašali tudi o tem, kaj nam tokratni izbor pove o sodobni fotografiji in kakšni so njeni glavni tematski poudarki.

Izjava

 

V sodelovanju z Gibanjem za pravice Palestincev BDS Slovenija pa bo ob 18. uri v Klubu CD potekal pogovor z večkrat nagrajenim izraelskim novinarjem Gideonom Levyjem, kolumnistom in članom uredniškega odbora liberalnega časopisa Haaretz, ki se mu je pridružil leta 1982 in pri katerem piše tedensko politično kolumno Twilight Zone. Pogovor se bo nanašal na izraelsko okupacijo Zahodnega brega in Gaze, tematiko, ki jo je obravnaval tudi v knjigah Twilight Zone - Life and Death Under the Israeli Occupation in The Punishment of Gaza, izdanih pri založbi Verso Books. Kot urednik je Levy sodeloval tudi pri dokumentarcu Whispering Embers, ki govori o zgodovini Judov v Sovjetski zvezi po padcu komunizma. Samooklicani »izraelski patriot« je oster kritik moralne slepote Izraela, neupoštevanja resolucije Varnostnega Sveta Združenih Narodov in mednarodnih zakonov ter tudi zagovornik ekonomskega, akademskega in kulturnega bojkota te države.

Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness