Transmisija novic

Kulturna ali glasbena novica
17. 2. 2015 - 15.10

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. in Galerija P74 pogosto sodelujeta z Institutom za sodobno umetnost iz Zagreba. Natančneje, tamkajšnja kustosinja Janka Vukmir enkrat letno kurira v Ljubljani, omenjena slovenska naveza pa v Zagrebu. Današnja razstava se posveča že preminulemu pesniku in umetnostnemu zgodovinarju Josipu Stošiću. Otvorila se bo ob 19. uri v prostorih galerije P74, namenjena pa je predvsem osvetlitvi neznanega segmenta Stošićevih raznolikih spoprijemanj z umetnostjo. O njegovem delu je spregovorila Janka Vukmir:
*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Posthumna razstava je bila že predstavljena na Hrvaškem. Od kod nuja po prikazu Stošićevega manj znanega nabora del? Govori omenjena kustosinja razstave:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Mednarodna transmisija umetnosti se bo odvijala tudi na drugem koncu Ljubljane. Ob 18. uri se lahko shekate s seboj prinesenimi brezžičnimi napravami, pri tem pa vam bo pomagal ameriški umetnik Jeff Kolar. Kratkemu predavanju o transmisivni ekologiji in možnostih oblikovanja elektrovalov bo v prostorih Ljudmile sledila še ustvarjalna delavnica. Ta bo izpostavila različno rabo prenosnih tehnologij ter skupek prostokodnih pristopov za samostojno radijsko oddajanje. Jeffa Kolarja smo za začetek prosili, naj nam natančneje pojasni, kje je fokus tovrstne transmisije, ta pa nas je opomnil na naš lastni medij oddajanja.

 

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Transmisijska umetnost ni vsakodneven pojem, pa čeprav bi po že slišanih besedah kaj lahko bila. Kje se je tovrstna praksa sploh institucionalizirala oziroma bi o čem takem sploh lahko govorili?

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Jeff Kolar še sporoča, da za udeležbo na delavnici ne potrebujete hekarskega predznanja.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness