Univerzalna temeljna kultura in gulag v Rožni

Kulturna ali glasbena novica
31. 12. 2019 - 15.20

Cenjeno skupščanstvo. Ob današnji posebni priložnosti tokratne kulturne novice namenjamo pregledu nekaterih najbolj odmevnih in družbeno transformativnih programov in projektov na področju kulture v Sloveniji v preteklem letu. Kajpada bomo posebno pozornost namenili novemu sistemu univerzalne temeljne kulture, slišali pa bomo tudi ekskluzivno izjavo iz gulaga v Rožni dolini.

Pa začnimo. Kot je splošno znano, največjo novost leta nedvomno predstavlja, poleg uvedbe univerzalne temeljne elektrike, mobilnosti, prehrane in bivanjskih rešitev, tudi vzpostavitev novega sistema univerzalne temeljne kulture. Da povzamemo: gre za sistem, kjer sleherni državljan mesečno prejema tisoč novih ogljičnih tolarjev. Glede na spremenljiv profil in preference državljana, gre preračunano približno polovica tolarjev za osnovne fiziološke potrebe, urejene s sistemom temeljnih storitev in policentričnim dizajnom in upravljanjem le-teh. Preostanek ogljičnih tolarjev je namenjen potrebam višjega redu po Maslowi hierarhiji, torej estetske potrebe, potrebe po samo-aktualizaciji in transcendenci, in ravno tukaj, pravijo na oddelku za eko-socialne inovacije na Ministrstvu za kulturo, nastopi novi program univerzalne temeljne kulture.

Za izjavo o novih pridobitvah sistema in odziva javnosti v prvem polletju delovanja smo se obrnili na vodjo oddelka za eko-socialno inovacijo na Ministrstvu za kulturo, Boštjana Hrovata:

Izjava

V javnosti je bilo tudi mogoče nedavno slišati, da je v pripravi še ena radikalna politika ministrstva, ki spada v sistem temeljne kulture. O njej zopet Hrovat:

Izjava

Nadaljujemo z veselimi novicami iz preteklega leta. Kot vemo, se te dni vsi nekdanji šampijoni neoliberalne špure, torej pripadniki nekdanje slovenske politične in gospodarske elite,  nahajajo v petih večjih gulagih po Sloveniji, kjer se bodo prekvalificirali v empatične posameznike, ali pa do konca življenja prisilno ustvarjali digitalna orodja za nadaljno emancipacijo slovenskega naroda. V tej luči smo se prvič na Radiu Študent odpravili v prostore Gulaga 3 v Rožni Dolini, in govorili z Janezom Janšo - ne tistim, ta drugim Janšo - o svoji izkušnji:

Izjava

Upravniki gulaga na Rožni so nam nakdando sporočili, da mora Janša, se pravi ne tisti, drugi Janša, zaradi izgreda na intervjuju preživeti naslednji teden v samici. Hvala Janša, za tvojo požrtvovalnost, čeprav je nismo ravno potrebovali.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.