Vzgoja kustosov

Kulturna ali glasbena novica
avtor Gregor Purgaj
10. 2. 2014 - 14.10

Ob 18ih bo v Centru in galeriji P74 pogovor o novem izobraževalnem programu Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. Inkubator za mlade kustose. V grobem naj bi bil namen programa približati sodobno umetnost publiki ter izobraževati prihajajoče umetnike in teoretike sodobne umetnosti. Ljubljana torej že poleg obstoječega programa zavoda SCCA Svet umetnosti, šola za mlade kustose in kritike sodobne umetnosti pridobiva nov program, ki je bolj osredotočen na podajanje praktičnega znanja. Na današnjem pogovoru bodo sodelovali Iza Pevec, Nina Skumavc, Nika Rupnik, Jože Barši in Žiga Kariž. Pogovorili smo se s Tadejem Pogačarjem, vodjo Centra in galerije P74. Vprašali smo ga o programu, ki se obeta mladim kustosom. Prisluhnite:

 

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Tik pred zaključkom redakcije smo sicer dobili obvestilo, da je zaradi bolezni dogodek prestavljen. Datum bodo sporočili naknadno.

 

Colin Black, mednarodno uveljavljeni in večkrat nagrajeni avstralski skladatelj in zvočni umetnik, bo danes ob 19ih v Trubarjevi hiši literature predaval o umetniških praksah, ki se jih poslužuje v svojem ustvarjanju. Black je trenutno mednarodni rezident v prostorih JSKD, februarja pa se obeta njegov prvi samostojni nastop v Mariboru. Pogovorili smo se z Branetom Zormanom iz zavoda Cona, ki današnji dogodek organizira, zanimalo nas je, s čim se bo Black danes predstavil ljubljanski publiki.

 

 

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

 

 

 

Kulturne novice sta pripravili Iva in Maja.

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.