za ptice idr.

Kulturna ali glasbena novica
15. 10. 2014 - 14.10

Zvečer se bo v Kinu Šiška odvil že drugi del trilogije Also sprach Cage – For The Birds – A Year From Tuesday. Performans, film in predavanje si lahko ogledate od 20. večerne ure dalje v Katedrali. O dogodku smo se pogovarjali z Vladom G. Repnikom, režiserjem dogodka. Najprej nas je zanimalo, kako se ta drugi del lahko umesti v širšo sliko trilogije kot celote:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Današnji dogodek Za ptice je tudi poetični poskus izrisovanja stanja brezlastništva. Kaj to pomeni, nam je ponovno v duhu predstave razložil Vlado G. Repnik:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

V sodobnosti se srečujemo z izmišljenimi besedili, z besedili, ki imajo isto osnovo, a so pod različnimi pretvezami moderirana v drugačnih kontekstih. Srečujemo se ponovno s filmskimi podobami in readymadom. Vse opisano in še mnogo drugega vključuje v dialog ljudi, ki se med seboj nikoli niso srečali.

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Večerni dogodek bo sestavljen iz treh med seboj prepletenih delov. Filma, performansa in predavanja.

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

***

V Mariboru pa se bo danes odvila uradna premiera filma Boj za režiserja Siniše Gačića. Torej prva premiera po predstavitvi na Festivalu slovenskega filma, kjer je prejel nagrado, in po predvajanju zmagovalcev FSF-ja v Kinodvoru teden za tem. Ob 20. uri se bo projekcija odvila v Kinu Udarnik in spomnila na, posebno v Mariboru, zelo burne proteste in zasedanje javnega prostora pred ljubljansko borzo. Kako priročno je ta datum padel prav na predvolilni teden drugega kroga županskih volitev, na katerih se bosta pomerila pred- in poprotestna župana.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness