20. 10. 2012 – 18.00

Doin' It 4 Da Shorteez

Audio file

Frylock: “Shake, did you hear this lyric about drilling a hole straight to hell and releasing demons to run a global diet pill pyramid scheme?”
Shake: “I don't know, all that rap is is clicks and whistles."

Naši leti niso več "čarterski"! Odslej imamo redno linijo, to je vsako drugo soboto ob 18:00. Zato je le primerno, da damo tiskati in-flight revije s fascinantnimi, ampak res ful fucking fascinantnimi, članki o potapljanju v __________ oceanu (they can take pictures under water, that's crazy!), široko ponudbo duty-free artiklov (5 kg Toblerone, anyone?) in - kot edini del tistih revij, ki ga folk dejansko bere - opisom vsebin in-flight entertainment-a.

Oddaja je torej neka vrsta "recommendation thread", v katerem bom izpostavil tri stvari, ki se mi zdijo blazno kul in poučne in zabavne na kul in poučen način. Za skrajno razliko od 99% sranja na TVju/internetu. Najprej humoristična risana serija Aqua Teen Hunger Force, ki ponuja absurdno, nadrealistično (beri: zapohano) analizo življenja hitre prehrane v predmestju New Jerseya in raperske kariere gromozanskega pajka iz pekla, po imenu MC Pee Pants. Nato obrnemo list in smo na tistih straneh "for flights to/from Tokyo Narita only", ki jih sicer ne moremo brati ker so v japonščini. No, gre za spletni portal Crunchy Roll, kjer so, 100% legalno in legitimno in zastonj, na voljo skoraj vsi deli legendarne serije risank Mobile Suit Gundam, mojstrovine, ki med japonci uživa podoben status kot Vojna zvezd na zahodu. Ok, nehajte jamrati, saj vem, vsi ste videli tiste čudne YouTube posnetke TV kvizov in oglasov za nesmiselne naprave in v svoji zahodnjaški samovšečnosti zaključili, da gre za narod prefuknjencev, a bomo videli zakaj brez vsaj pasivnega znanja te zelo drugačne popularne kulture smo obsojeni na nerazumevanje samih sebe. Nato na zadnjih straneh imamo del o retro gamingu, ki iz dneva v dan raste v sožitju s internetom in nam ponuja skoraj neusahljiv vir zelo informativnih, zabavnih in z ljubeznijo narejenih vsebin. Na tem letu si bomo ogledali Jamesa Rolfea, aka The Angry Video Game Nerd, ki nas bo navdušil s svojimi spomini na legendarne igralne konzole, legendarno slabe špile in nedolžne čase, ko so kletvice bile umetnost.

*Thanks to my radio colleague for pointing out that I may have sounded like a douche bag. In my intro, when I mention the wave of luxury hotels opening up in Ljubljana, my point is: luxury hotels -> write ups in travel magazines for rich people which you don't have to be rich to read or post on Facebook -> increased number of visits. All my guests slept on my couch. And I'm as broke as MC Pee Pants.

Aqua Teen Hunger Force:
http://tinyurl.com/8jam74f or use Google to see "where else you can find it"

Crunchy Roll:
Mobile Suit Gundam
http://www.crunchyroll.com/mobile-suit-gundam
Mobile Suit Zeta Gundam
http://www.crunchyroll.com/mobile-suit-zeta-gundam

Angry Video Game Nerd (my personal favourites):
Sega CD
http://youtu.be/g2eH3vYbdGo
Nintendo World Championships
http://youtu.be/fs2wczJXETM
The Console Wars (not an official Nerd video, but hilarious and surprisingly informative)
http://youtu.be/h80c7nFrVzY
Superman 64 (and Superman for the Commodore 64!)
http://youtu.be/1dJXgJ1c4vY
Ninja Gaiden (actually a good, but nearly impossible, game)
http://youtu.be/6t2YvyLqw3c

Dodaj komentar

Komentiraj