Hyper / stition

Oddaja

Bauer: Janković postane Ljubljana. Ljubljana postane Janković. Najlepše mesto na svetu je Zoran Janković, glede tega ni nobenega dvoma. Lep dokaz za to je že to: včasih nisi mogel hoditi po Ljubljani, ne da bi naletel na njegovo figuro. Zadnje čase ga je vse težje srečati, logično, ko pa se je transformiral v samo mesto ter s tem postal vseprisoten in neviden hkrati.

Krašovec: Izpolnoverje morda ni toliko about making something happen as it is about letting something take place. Doseganje in dosežki so še vedno stvar zgodovinske zavesti, naprednosti in subjektov. Zato doseganja in naprezanja v sedanjosti, ki postaja vse bolj budistična, dobijo obliko odvračanja ali zaustavljanja - kot protesti v Cosmopolisu, ki poskušajo preprečiti prihod prihodnosti.

xenogothic: Whilst the transformations we have seen in recent years are undeniable, they are also superficial. To realise one virtuality is not to change reality itself. All we see is a change in direction; a shift in favour of another trajectory which is nonetheless internal and current to the overarching system. Fictions will always realise themselves but not all realisations will bring us to an outside.

Artwork: Kladnik & Neon

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Podjetje Pisalnih strojev, skupina ljudi, ki si prizadevajo izboljšati "z uporabo varne, cenovno sprejemljive, odprtokodne tehnologije." Tako imenovani "praktični transhumanisti". To so ljudje , ki ne želijo čakati na nastop singularnosti ali na umetno superinteligenco, ki bi zajela informacijsko vsebino njihovega uma, njihove "mokre opreme". S tem, kar je trenutno na voljo, se želijo zliti s tehnologijo.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness