18. 3. 2017 – 18.00

Po Koroškem po Kranjskem in še južneje

Audio file

Pogovor s Tomažem Lavričem in Gorazdom Vahnom v Strip.art.nici Buch ob izidu novega albuma Tolpa mladega Ješue, za katero je prejel Prešernovo nagrado.

 

Manifest Cirila Horjaka ob otvoritvi vseslovenske stripovske razstave Slovenski strip 2006-2016 v Celju in nagovor Katerine Mirović, urednice Stripburgerja.

 

Intervju z Ivano Armanini ob izidu njenega Strip kataloga.

¸__________________________________________________________________

OBVESTRIPNIK

V torek 21. marca bo vTrubarjevi hiši literature potekalo predavanje o dokumentarnem stripu. Leonora Flis se bo sprehodila po zgodovini žanra, vse od Mausa pa do ostalih velikih imen.

 

Prav tako v torek 21. marca ob 20:00 pa bo v Kinu Šiška potekal Stripolis z naslovom Ženske v stripih Mikija Mustra. Ilustrator in pisatelj Janez Grm bo poskusil najti odgovore na vprašanja, kot so: Kdaj so ženski liki ovira, kdaj gibalo, kdaj aktivne soudeleženke v prigodi? Kako se njihova upodobitev (ne le vizualna) spreminja skozi leta? Kako ženski liki uporabljajo zakonsko vezo sebi v prid? Zakaj drezajo moške like v nos?

 

21. marca ob 19:00 v Vodnikovi hiši Martin Ramoveš predstavlja svoj novi strip album Astronomi – dvojni album glasbeni + stripovski. Nadejamo se koncerta in pogovoraMed 20. in 25. marcem se bodo odvijale brezplačne stripovske delavnice v sodelovanju filmskega festivala za mlade Kinotrip in Stripolisa pod vodstvom Mateja de Cecca in Pie Nikolič, delavnice bodo potekale v info centru ŠKUC ter v Pritličju, nastala dela pa bodo razstavljena v galeriji Kinodvora. Prijave zbirajo na elektronski naslov kinotrip@kinodvor.org .

Institucije
Kraj dogajanja

Dodaj komentar

Komentiraj