1/4ek

1/4ek

Oddaja
11. 4. 2019 - 16.30

////METELKOVA////

21:00 – Gromka: NOITES DO BRASIL [NOJČŠ DU BRAZIV] #2
Tokrat smo za ogrevanje povabili k sodelovanju športno - kulturno društvo Mandinga in njihovo skupino Capoeira Senzala, ki bo predstavila delovanje svoje šole. V večer poln brazilskih ritmov vas bodo popeljali gostitelji večera Sherzer Brigade s svojim železnim repertoarjem in nekaj novitetami, ki so jih pripravili posebej za ta večer. Temperaturo bodo dvignili do te mere, da vas bodo Zvezdana Novakovič, Marco Antonio da Costa in Žiga Šercer, člani skupine BOSA, razplesali na ta, poseben četrkov večer.

////ROG////

20:00 – Živko skvotec: Poslušalnica #2: Marko Jenič, Vid Drašler – Barjanec
Barjanec pooseblja in v sebi nosi prvinski odnos do zvoka, odnos, ki ga s glasbo goji vsak glasbenik. Iskrenost, spontanost in predvsem resničnost, so tiste vrline, ki pripeljejo do zvoka brez ega. Na plošči Barjanec smo priča vsakodnevni praksi dveh glasbenikov, tolkalca Vida Drašlerja in violinista Marka Jeniča.

16:00 - Ambasada Rog: Cafe International
Četrtek, kava, druženje.

19:00 – Cirkusarna NaokROG: Ples na zračni tkanini
Na delavnici plesa na zračni tkanini se boste imele_i možnost spoznati z osnovami te discipline, če osnove že poznate, boste lahko svoje znanje nadgradile_i.
Delavnica bo potekala v slovenskem in/ali angleškem jeziku pod mentorstvom Danijele Zajc.
Število mest je omejeno. Več informacij in prijave na cirkusarnanaokrog@gmail.com ali FB sporočilo njihovi strani.

////GLASBA IZVEN////

20:00 – Kino Šiška: The Ills + ŠKM banda
Obiskali nas bodo slovaški prvaki instrumentalnega post rocka, shoegazea in proga, The Ills, ki so po izboru Clash Magazine leta 2017 poskrbeli za enega od vrhuncev festivala MENT Ljubljana. Takrat so nam predstavili prelomni četrti album Ornamental Or Mental, tokrat pa nas bodo obiskali s povsem svežo novo ploščo, februarja izdano Disco Volante / Mt. Average. Svoj novi album nam bodo pred njimi predstavili čarodeji ŠKM bande, ene najpomembnejših sodobnih glasbenih zasedb pri nas.
Cena: 10€, 6.4€

20:00 – SOHO: FunkFu
Funk Fu je osemčlanska zasedba mladih nadobudnih glasbenikov, ki je nastala leta 2017 v osrčju Zasavja – Zagorju ob Savi. Sestavljajo jo člani ki večinoma obiskujejo glasbene akademije v Celovcu, Gradcu in Ljubljani.  Izvajajo predvsem funk, pop, R&B in jazz. Njihovo glasbo močno zaznamujejo trije »brassi« (trobenta, pozavna in saksofon), ki zvoku skupine prinašajo odličen zven in dodatno kvaliteto.
Vstopnina: 5€

21:00 – Prulček: Stand-art Blues Band
STAND-ART blues band je skupina dveh generacij, ki sta združili izkušnje z mladostno energijo.
V skupini so:
Miro Kovačič - vokal, kitara
Robert Ivačič - ustna Harmonika
Miran Žgajnar - vokal, bas
Vili Lipuš - bobni
Tadej Meznarič – klaviature
Zastonj.

21:30 – Orto bar: Avven (SLO), Tears of Kali (HU)
Alternativni metalci Avven, ki črpajo iz metalcora, progresivnega železja vse do folk metala.
Tears of Kali samoizrazno zažigajo.
Vstopnina: 8€

20:00 – Cankarjev dom: Teresa Salgueiro
Legendarna pevka skupine Madredeus se je pred leti odločila za solo kariero. Za številne še vedno najlepši glas ne samo Portugalske je izdala že drugi samostojni album in še vedno osvaja odre po vsej Evropi. Njen glas je dozorel in postal kristalen. Elementi fada se spajajo z ljudskimi motivi v najlepši glasbeni obliki.
Stopnje družbene lestvice: 15, 20, 23, 12* EUR

////GLEDALIŠČE////

20:00 – Gledališče Glej: Starci 1.2
Hiranje, osamljenost, bolezen, smrt. Občutek, da nam življenje polzi iz rok, in da gre svet mimo brez nas. In da je vse, kar nam je ostalo, le še spomin.
Vstopnina: 10, 7 (š,d,u) €

20:00 – španski borci: Nemški novi val
Gostimo predstavi Molimo, Site Ostheimer, ter Utesnjenost, koreografinje Line Gomez. Predstava Site Ostheimer , "MOLIMO" svojo inspiracijo zajema iz bogate kulture ameriškega plemena Miwok. V drugem delu večera pa na oder stopata plesalka Julek Kreutzer in glasbenik Michelangelo Contini v predstavi Line Gómez, "Utesnjenost". Nastopajoča z izjemno natančno koreografijo ustvarita osvobajajoči izbruh energije, kjer glasba in ples podpirata drug drugega z neverjetno živahnostjo.
Vstopnina: 12 in 8 €

20:00 – Cankarjev dom: Rožnati trikotnik
Ganljiva ljubezenska zgodba je postavljena v središče predvojne Nemčije, ko so oblast prevzeli nacionalsocialisti. Izpostavljena je zgodovina homokausta v katerem je tisoče LGBT oseb bilo označenih z rožnatim trikotnikom in poslano v taborišča smrti. Rožnati trikotnik (Bent) je brezčasna igra o ljubezni, o človečnost, o nemoči in upanju. Pa tudi o tem, da se predsodki, nestrpnost in pogromi iz najtemnejšega času 20. stoletja lahko kaj hitro ponovijo. Igra Rožnati trikotnik nas opominja, da je sprejemanje samega sebe pogoj za boj proti vsem oblikam zatiranja.
Vstopnina: 10 €, 7 €

SNG
19:30 – Ali: Strah ti poje dušo
20:00 – Ne pozabite na rože

MGL
19:30 – Tartuffe
20:00 – Pogrešana

////KINO////

Kinoteka

18:00 - Tvoja pregreha je zaklenjena soba in le jaz imam ključ
Il tuo vizio è una stanza chiusa e solo io ne ho la chiave
Sergio Martino, Italija, 1972, 35mm, 1.85, barvni, 97', ap, svp
Oliviero je zafrustriran pisatelj in alkoholik. Namesto da bi se posvečal pisanju, v razpadajoči podeželski vili prireja razvratne orgije in trpinči ženo Irino. Toda ko eno od njegovih bežnih ljubimk najdejo umorjeno, postane Oliviero glavni osumljenec za skrivnostne umore, ki se kar množijo. Nič manj skrivnostno se nekega dne pred vrati pojavi še pisateljeva zapeljiva nečakinja Floriana. Martinov četrti giallo, posnet po navdihu kratke zgodbe Črni maček Edgarja Allana Poeja, se ponaša ne le z eno, temveč s kar dvema kraljicama najbolj kultnega med italijanskimi žanri, Anito Strindberg in (režiserjevo muzo ter svakinjo) Edwige Fenech. Čutna in čudovito stilizirana uganka, pregrešna in zamotana kakor njen razkošni naslov.

20:00 – Torzo
I corpi presentano tracce di violenza carnale
Sergio Martino, Italija, 1973, DCP, 1.66, barvni, 92', ap, svp 
Ko niz šokantnih umorov pretrese univerzitetni kampus v Perugii, se ameriška študentka Jane (Suzy Kendall) in njene radožive kolegice zatečejo v varno zavetje odročne podeželske vile. Na deželi kaj hitro pozabijo na nevarnost, se prepustijo čofotanju, brstečim čustvom in strastem. Toda brezskrbnega oddiha bo kmalu konec, saj je skrivnostni morilec dekletom že za petami. Že res, da je na pohodu morilski manijak, opremljen z žago in masko. Toda Martinov razbrzdani proto-slasher je tako nabito poln razburljivega razvedrila, suspenza in vzburjenja, da niti žrtve same grozeče nevarnosti ne morejo vzeti resno.

22:30 – Kiborg
Vendetta dal futuro
Sergio Martino, Italija, 1986, 35mm, 1.85, barvni, 94', sp
Leto 1997, doba kiborgov. Paco Queruak je eden teh bioničnih plačancev v službi industrialca Francisa Turnerja, programiran za atentat na okoljskega aktivista in preroka bližajoče se apokalipse, Arthurja Mosleyja. A v kiborgu se prebudi človeška vest, in ko pusti Mosleyju živeti, se znajde na begu pred svojimi stvarniki. Prepoteni, mišičasti tovornjakarji, ki v beznici sredi puščave polagajo roke? Martinov futuristični akcioner in nizkoproračunska variacija na Terminatorja se resda odvija v distopičnem svetu bližnje prihodnosti leta 1997, a kar kipi od sočne B-filmske nostalgije osemdesetih let.

Kinodvor

18:15 – O ljudeh in vaseh, Agnès Varda, JR
19:00 – Tranzit, Christian Petzold
20:15 – Putinove priče, Vitalij Manskij
21:00 – Srečen kot Lazzaro, Alice Rohrwacher

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.