2.september

Oddaja
2. 9. 2021 - 16.30

______________METELKOVA
    Gala Hala ob 19H
Alo!Stari + Lim Smrad in Žila

Alo!Stari so nas po letih učenja angleščine opozorili, da se punk lahko špila tudi v slovenščini, da se lahko marsikaj pove tudi v izvirni mariborščini, predvsem pa, da smo nekaj pogrešali.
Tokrat na letni vrt prinesejo tudi čisto svežo ploščo!
Alo!Stari se s premiernim ljubljanskim nastopom pridružujejo Lim Smrad in Žila.
vstopka: 15€ https://www.mojekarte.si/si/alo-stari/vstopnice-1141393.html?fbclid=IwAR...

______________MUZIKA
    Kino Šiška ob 21H
LAIBACH: WIR SIND DAS VOLK

»Ko slišimo za besedo ‘narod’, zagrabimo za orožje!« – Laibach
V Kinu Šiška bodo Laibach skupaj z gostjami in gosti (Mina Špiler, Katarina Stegnar, Cveto Kobal, Sašo Vollmaier, Vier Personen Quartet, The Stroj in njegova svetost Peter Mlakar) pripravili dobro uro domoljublja. Nemškega. In vendar se domoljublja drži trans; je trans-nacionalno, trans-parentno, trans-formatorsko. Laibach nam tako ponuja dobro uro svežega, aktualnega in uravnoteženega – nemško-slovenskega – domoljubnega užitka. Odprto za vse: leniniste, maoiste, bicikliste, rumene jopiče, okoljevarstvenike, za vse tiste, ki »ko slišijo za besedo ‘narod’, zagrabijo za orožje!«vstopka: na dan dogodka sedišča: 45 € | sedišče + plakat: 50 €

    Lok4cija ob 19H
SUKANICA: Selektor Dinarid

SUKANICA je tedenska serialka, ki poskrbi, da svoje večere preživite v fini družbi ob dobri glasbi na eni lepših teras v Ljubljani. Za zvočno podlago bodo skrbeli domači in tuji dj-i, stari mački scene ter mladi nadobudneži.
Ta četrtek jih obišče Selektor Dinarid!
zastonj

    Prulček ob 10H
The Prulers

Nabrušeni se v Prulčka vračajo zdaj že na tradicionalni špil lokalni Prulersi, ki se že lani niso dali pandemiji. Zopet se obeta polnokrvni šus rokenrola v žilo, fantje pa bodo prvič sploh v živo predstavili svoj novi singl "Oblast je od ljudi", njihov odgovor na družbeno dogajanje v minulih mesecih.

    Cankarjev dom, Gallusova dvorana ob 19:30
Dunajski večer, balet v dveh delih

Dunajski večer, baletna predstava, ki jo pripravlja ansambel SNG Opera in balet Ljubljana, je nostalgična, moderna, romantična in zabavna baletna poslastica, polna energije in humorja. Konec avgusta bo na velikem Gallusovem odru pričarala večer v slogu tradicionalnih novoletnih koncertov Dunajskih filharmonikov. 
Renato Zanella, novi umetniški vodja ljubljanskega baletnega ansambla, je pred leti za baletni ansambel Dunajske državne opere ustvaril koreografijo Alles Walzer, ki je požela velik uspeh, zdaj pa je koreografije na najbolj priljubljene melodije avstrijskih skladateljev postavil posebej za plesalce SNG Opera in balet Ljubljana.
vstopke: 16, 19, 24, 28, 14* EUR https://vstopnice.cd-cc.si/si/nakup-korak-1.html

______________KINO
    Kinoteka ob 19H:
Nežnost
[Eljor Išmuhamedov, SZ, 1966, 35 mm, 1.37, čb, 74' sp]
Spremljamo poletje v Taškentu in tri prepletajoče se zgodbe o mladostni ljubezni (prva nosi naslov filma, drugi dve se imenujeta po junakinjah, Leni in Mamuri). Na žareči film uzbekistanskega režiserja so močno vplivali francoski novi val in sočasni tokovi italijanske kinematografije; ob dolgih pasažah dobimo vtis, da gledamo izgubljeno Fellinijevo klasiko.
Brezplačne vstopnice.

______________VODSTVO PO RAZSTAVI
    Kulturni center Tobačna 001, Tobačna ulica 1, Ljubljana ob 17H
Gibanje za javni govor

Razstava Gibanje za javni govor umetnice Polonce Lovšin je prva postavitev istoimenskega projekta v galerijskem prostoru. Gre za projekt v trajanju, ki začasno zavzame javni prostor v urbanem okolju in udeležence spodbuja h komunikaciji in skupni akciji. Bistveni konstitutivni element te interaktivne kinetične začasne javne skulpture je gibanje, ki na povsem ekološki način, s fizičnim poganjanjem koles, proizvaja električno energijo in omogoča delovanje mikrofona na govorniškem odru. Proizvajalci energije in govorci ter ne nazadnje tudi poslušalci so v neprestani interakciji, saj drug brez drugega niso slišani oziroma poslušani.
brezplačno

    Cankarjev dom ob 18H
Javna vodenja po fotografski razstavi Joca Žnidaršiča Leta preloma

vstopka za ogled razstave [javno vodenje je brez doplačila]: 6,00 EUR | 4,00 EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence

______________ZA NAJMLAJŠE
    Športni park Bevke, Bevke od 9H do 18H
Pot močvirskih škratov na Mali plac

Mali plac je čaroben kraj, poln nenavadnih cvetlic in živali. V njem vse brbota, reglja, šumi in žvrgoli. Že tisoče let ga prekriva mah, ki sega globoko v gozd, v kraljestvo močvirskih škratov.
Na Malem placu živijo močvirski škrati, ki radi kakšno ušpičijo. In tako je tudi danes. Škratje so uročili Mali plac, da je postal narobe plac! Vanj so se naselili zoprni komarji in nadležne mušice. Vse grize, leze, pika, brenči in renči. Brrrr! In prav otroci so tisti, ki lahko Mali plac rešijo tega škratjega uroka.
Za obisk Poti močvirskih škratov na Mali plac beležko, svinčnik in nagrado dobite v ŠPB Bevke. Pot je nezahtevna, urejena in označena, priporoča se lahka pohodna obutev. 
vstopka: 5 eur - cena Močvirske beležke, nagrade in svinčnika [https://skrateljc.wordpress.com/pravljicni-kompleti/]

    Kulturni center Vrhnika od 9H do 18H
Smaragdna dogodivščina ob Ajdovskem zidu

Ajdovski zid je že dolga stoletja zapuščen. Toda življenje ob njem ni nikoli izginilo. Gozd okrog njega je dom številnih rastlin in živali ter zelo zanimiva in raznolika pokrajina. 
Po poti te bosta vodila mali Rimljan Julijan in pa zelo zanimiv prebivalec teh gozdov, smaragdni deževnik. In seveda te čaka pomembna naloga: poiskati moraš latinske pregovore in zbrati žige. Na cilju si prislužiš zasluženo nagrado, s katero spoznaš tudi ostale prebivalce ob Ajdovskem zidu.
Izhodišča za Smaragdno dogodivščino so kar tri, na njih dobiš Smaragdno beležko, ki te popelje do vseh dogodivščin na poti. Obvezno preverite delovanje prevzemnih mest:
TIC Vrhnika – Visit Vrhnika (Tržaška cesta 9, Vrhnika) , Razstavišče Razstava Moja Ljubljanica / Ljubljanica River Exhibition (Tržaška cesta 32, Vrhnika), Gostišče Mesec (Jerinov Grič 44) na Zaplani, spletno naročilo ali na 051 398 843
vstopka: 5€ [https://skrateljc.wordpress.com/pravljicni-kompleti/]

______________IZVEN LJ
Koper @Četrtni mladinski center Markovec ob 19H: 

    Đemka - poletni jam session večeri
Kranj @Stolp Škrlovec ob 20H: 
    Denys Masliuk [vstopka 5 https://bit.ly/denys-masliuk-pianopolis
Maribor @MC Pekarna ob 20H:
    FESTIVAL KC PEKARNA: HALOBAN + SLOWMOTION LIVESTREAM [7€]
Škofja Loka @Pri Rdeči Ostrigi ob 19H:
    Jesen v parku - koncerti, delavnice, razstave, pogovori
        danes:  Debata: Zakaj eksperimentalna glasba? (19.00) +  Debata: Zakaj eksperimentalna glasba? (19.00)
Velenje @velenjskem amfiteaterček ob 19:30:
    Vratolom OA 21
        danes špilajo: Inmate in Necrotik
Vrhnika @dvorišče KVŠ - Tržaška c. 11
    26. festival Cankarjada
        danes: 20:00 TEHNOBURLESKA Tatovi podob (predstava) + 21:30 Duo Aritmija (koncert)
Novo mesto @KC Janeza Trdine ob 20H:
    TROKUT: Shapeless {hrvaško-slovenski jazz kvintet} [10€ https://znm.mojekarte.si/si/trokut/vstopnice-1142633.html]

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness