ENTER THE PETEK

ENTER THE PETEK

Oddaja
11. 1. 2019 - 16.30

 

prvi ivent je obvezen za tiste, ki se radi valjate po tleh in imate neurejene lase - dolge ali pristrižene. priporočena uporaba čevljev s trdo konico. vsaj ena hlačnica naj bode raztrgana. našitki niso obvezni. heil šejtan!

 

============= MUZA DA GA ZGUZA =============

Klub Gromka, ob 21.00
Kvlt ov Seitan prizents Ritval VI - koncert treh grupacij:

GLISTA
Najpopularnejši boy band, ki je domačo sceno zavzel tako rekoč čez noč, nam bo predstavil svoj prvenec Death Machinery. Čeprav so si ime nadeli po neprijetnem zajedavcu, gre za skupino samih čudovitih fantov, ki so se kalili v bendih kot so Panikk, Dickless Tracy, Eruption, Sober Assault in Baka Yaro. Na odru se jim bo pridružila tudi prva violina slovenske metal scene, maestro A.K. Osebno!

TROBEC
Zase pravijo, da prihajajo iz kraljestva Krušne peči. Njihov življenjski motto se glasi »sve tajne predajemo vatri« in upajo, da ga bodo sčasoma usvojili tudi vsi ostali. Preigravajo avtohtoni ovencore z primesmi tro-beata. Ogled ansambla je na lastno odgovornost, saj ne zagotavljajo, da bo kdo preživel.

ALBERTO TOMBA
Legendarni alpski smučar bi se obračal v grobu, vendar je še živ. Powerviolence z nekaj Glistami na instrumentih in prvo violino na vokalu. Obupno ali izvrstno? Težka odločitev.
Vstopnina: hm, najbrž okrog 5 evrskih, za tri oreng bende pa mogoče kaj več.

Klub Gromka, ob 23.30
DJ Disco Destroyer vrti 80s hits in Dying Fetus.

Channel Nula, ob 23.00
V Channel 0 se vrača Traxman, pionir Footwork glasbe, veteran čikaške geto house scene, vrhunski vsestranski DJ, človek z misijo rešiti svet pred slabo glasbo.
Na svoji platformi, ekipi/založbi TEKK DJ'z nudi prostor nadarjenim DJ-jem/producentom celega sveta, od južne Amerike, preko Evrope, do Avstralije in Japonske. Medtem sam bombardira medmrežje s svojimi komadi, albumi, miksi, nagovori ... Za predstavo o njegovi produktivnosti si oglejte njegovo artist Facebook stran, tip izda več ur materiala vsak teden! Ko smo že pri njegovih izdajah, bi veljalo omeniti, da ravnokar pripravlja izid težko pričakovanega tretjega dela footwork serije Tha Mind Of Traxman. Prvi dve plošči v omenjeni zbirki sodita v kategorijo modernih klasik. Nenazadnje je tudi eden redkih profiliranih DJ-jev, ki znajo iztegniti roko v pomoč lokalnim producentom, ki ga gostijo. Tako sta Bakto in SunnySun prispevala komad na zadnjo pregledno kompilacijo založbe, obeta pa se tudi mala plošča ...
Rolada:
Traxman (Tekk Dj'z, Ghetto Teknitianz Muzik)
SunnySun (Big Nose Ent)
Terranigma (Tigerbalm)
Bakto (Tekk Dj'z)
Vstopnina: 8€

Galja Halja, ob 23.00
WAVE RIDERS!  >>> Januar bomo začeli z zabavnim eventom, kjer bo tematsko prednjačil elektroclash. Ja, vsake toliko sede in pleše! “She earns a lot of cash without working!” in “We talk about Frank Sinatra, he’s dead” bojo peli stari eclash hitiči, pa tudi kakšen Mr. Oizo pade in še kaj. Skratka plesno in intenzivno bo, lepo dretje pevcev in pevk iz naelektrenih komadov. Januar hitro dobi nehvaležno oznako dolgočasnega meseca. Ne, ni, ne! Januar je lahko tvoj prijatelj.
Music policy: electroclash/synthwave/leftfield house
Dj's : TORULSSON
KOBAYASHII
VJ:  MAII
Vstopnina: 3 € pred polnočjo, 5 € kasneje

Klub Enuč oz. Monokel, ob 23.00
Sučejo vas: Annarch, Noir
Vstopnina: 3 < 00:00 > 5 Eur

Rambasada Rog, ob 21.00
Reggae and dub night ! Rola DJ Ali iz Sirije!
Vstop: prostovoljni?

Žmavec Mavec, ob 20.00
Woo-D (Tetkine Radosti) - Ponovoletna doza funka, soula, diska in ostalih funkadeličnih derivatov.
Z'stonj.

Prulček Culček, ob 21.00
Koncert grupe Ogenj (HR) >>> Ogenj je bend koji je nastao krajem 2015, kao želja nekolicine entuzijasta i zaljubljenika u glazbu, stvoriti vesele pjesmuljke koji slave život i sve oko njega. Život samih glazbenika pretočen je u stvaralaštvo Ognja. Od kajkavskih tekstova koji govore o ljubavi, do veselih punk/polka poskočica mirnih blues i country tonova smiraja i teškoće života.
Z'stonj.

SOHO Klub, Vilharjeva 43
Nula Kelvina in pevski zbor Vrtnih palčkov iz Šentjošta >>> Veliki redni dvoletni koncert. Novi člani. Gostja. Novi album. Najboljše s čimer lahko preganjate po-novoletno tesnobo!
Skupina Nula Kelvina je izdala nov album. Devet svežih pesmi z nekonvencionalnim pogledom na psiho-socialne in intimne odnose, ki  je sicer že stalnica skupine in se zrcali v  provokativnih, rahlo strupenimh a tudi liričnih besedilih, zabeljenih z besednimi igrami.
Vstopnina: 7e

Kljub K4, ob 23.00
K4 Gibanica >>> Napočil je čas za okroglo 20. Gibanico na Kersnikovi, ki jo bo na klasičnih 180 stopinjah zapekla ekipa veteranov in mladcev. Opremo in ideje bosta na velikem flooru v premiernem lajvu prekrižala rezidenta Nitz in LARA H., čemur bo sledil 3 in pol urni maraton LuckIsOn znalca Tzena.
Arena:
Nitz& LARA H.(live)
Tzena (LuckIsOn)
bar:
Perodinamika
Yurii
VJ: 5237
VSTOPNINA : 5€ < 24.00h < 7€

Božidar, Vilharjeva 11, 1000 Ljubljana, ob punoči
Skoraj točno eno leto po tem, ko smo v Božidarju pripravili ping pong ekshibicijo dveh prvakov manchesterske scene, Illum Sphera in Jona K-ja, se slednji vrača. In spet ne sam. Jonu smo navrgli idejo, da si izbere pajdaša, ki mu bo tokrat delal družbo in pri izboru ni bil prav nič malenkosten. Z njim namreč prihaja ob boku Bena UFO-ja, Pearson Sounda in Bodikke eden najvidnejših popularizatorjev "britanske bassovske revolucije" zadnjega desetletja, Joy Orbison.
Dvorana, 00-05:
Joy Orbison (Hinge Finger / UK)
Jon K (NTS / UK)
Vstopnina: 13eur - na dan, na vratih

Center Slovanskih Kultur France Prešeren, ob 22.00
FILOFEST Parti : Po treh dneh filmskih projekcij bo naš na novo obujeni festival Filofest kulminiral v kolektivni sprostitvi lokalno nasičene energije – in to kako drugače kot z zabavo, fešto, žurko, budalijo, zaključno slovesnostjo socialnega tipa, srečno ohcetjo vedrega duha in razigranega telesa, recite kakor hočete – veste, za kaj gre. Pred nami je večer, ki bo skušal biti tako razgiban kot pisana pahljača kratkih filmov pred njim in ki se bo sukal v svobodno medpretočnih vodah elektronike, široko rečeno funky-groovy ritmov ter kakopak dandanes neizogibnih hip-hopersko in trapersko obarvanih tokov.
LINE-UP:
- Žuti
-Titties
- Ezra / Ro9 / Panon
- Armin.KU
Glasbena usmeritev; house-funk-traptronica
Obvezni prostovoljni prispevek : 3 €

 

============= DRUGAČNA UPORABA ŽGANJA ==============

 

-A-Infoshop, ob 20.00
Infokafana: [A] Infoshopu, anarhističnem socialnem prostoru na Metelkovi,nadaljujemo z lahkotnimi petkovimi večeri, ko se ob hladnih pijačah družimo in pogovarjamo o resnih in manj resnih stvareh v tovariškem vzdušju. Tokrat si bomo za uvod v petkov večer ogledali tretji in zadnji del ciklusa dokumentarnega filma No Gods, No Masters: A History of Anarchism.

 

================ ČE ŽE GRESTE MIM KRANJA  =================

 

Trainstation Kranj
SVEŽenj : Bitka neuveljavljenih je že spet tukaj! Vzhajajočim bendom in izvajalcem, željnim slave olajšujemo vstop na slovensko glasbeno sceno.
Nastopijo:
21:00 – Barking Jacqueline (funk, metal, rock fusion)
21:30 – Apory Museum (alt. rock)   
22:00 – NOAIR (alt pop)
Glavna ideja SVEŽnja NI tekmovanje; izvajalcem ponujamo možnost, da svojo energijo in strast do glasbe predstavijo širši publiki, in da se jim nekega dne ves vloženi trud poplača.
VSTOP PROST!

 

facebook twitter rss

 

Vam je bilo všeč, kar ste prebrali? Če bi radi spodbudili in podprli še več takih vsebin, potem kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness