Kr precej je je

Kr precej je je

Oddaja
26. 7. 2020 - 16.30

Škuc: Dobimo se pred Škucem

Festival Dobimo se pred Škucem predstavlja sklop raznolikih, kulturi in ustvarjalnosti posvečenih, sproščenih popoldnevov in večerov, ki so brez vstopnine in se odvijajo na Starem trgu v Ljubljani. Namen festivala je s kvalitetnimi kulturno-umetniškimi dogodki dopolniti in popestriti poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ljubljane.

Današnji program:

18.00 – Teater v Galeriji: Dva zmerjavca, lutkovna predstava v izvedbi LG Bičikleta

18.30 – Poletne ustvarjalnice: Hotel za insekte, ustvarjalna delavnica v izvedbi Brigite Leban

20.00 – Muzika na Starem trgu: Kontrabant, etno

 

 

21:30 Luknja v Muzejski ploščadi Metelkova: Narisani Narat: Boštjan špila, Izar riše, nuff said.

V nedeljo konec julija bosta Kinotekin amfiteater na muzejski ploščadi zapolnila t.i. "chippendales za intelektualke": Boštjan Narat na kitari in vokalu ter Izar Lunaček na ad hov ilustracijah odpetih šansonov. V tradiciji francoskega stripovskega koncerta in kot eden od dogodkov, ki najavlja jesenski obisk galskih fejmičev na Tinti 2020 ter se priklanja letu stripa v Franciji. Vstopnine ni!

 

 

20:00 MGLC, pred Švicarijo: Performans Agnes Momirski, siXren (Verbum Medicinae) 

siXren (verbum medicinae) je glasbeni ritualni performans umetnice Agnes Momirski, ki se navdihuje pri starodavnih načinih izvajanja t.i. zdravilne retorike. Delo tako raziskuje psihoaktivne učinke starodavnih verbalnih in zvokovnih formul, ki so se uporabljale v zdravilnih ritualih, vendar jih hkrati abstrahira in povezuje z matrico sodobnih zvokov.

Delo siXren (verbum medicinae) je nastalo v sodelovanju z beepblip (zvok) in Brino Vidic (vizualno oblikovanje in kostumografija).

 

21:00 prav tako pred Švicarijo: Filmi v gozdu: Jekleno nebo (Iron Sky)

Znanstvenofantastična črna komedija o nacistih, ki leta 1945 zbežijo na temno stran Lune in se leta 2018 vrnejo na Zemljo. Za glasbo je poskrbela slovenska glasbena skupina Laibach. Režija: Timo Vuorensola.

 

 

15:00 Jalla Jalla: Jalla Jalla goes Dungeons & Dragons

Tako je, nedeljsko druženje na dvorišču Metelkove se kani obogatiti z nekoliko (več) fantazije.
Po kulinaričnih počitnicah se na ječarsko sceno namreč vrača uradni DM za Na Meji Nevidnega 2019 in vsesplošni podpornik slovenske D&D družbe, Gašper Peklaj a.k.a. '@mythicOrange'
Za prvič, !testno!, noob zbor ob 15ih pred Jallo, veterani pa si lahko privoščite še 30 min relaksacije. Tokrat pičimo po principu 'kdor prej pride, prej melje', zato ne zamujaj. V prihodnje pa se utegne čas in format spremeniti.

 

 

Kinodvor:

16:30 / Dvorana, Moj dedi je padel z Marsa, Dražen Žarković, Marina Andree Škop, KINOBALON

Neobičajna avantura deklice in robota, v kateri morata rešiti dekličino vesoljsko družino.

19:00 / Dvorana, Oroslan, Matjaž Ivanišin, ZA ZAMUDNIKE

Film Matjaža Ivanišina (Karpopotnik, Playing Men) je svetovno premiero doživel v tekmovalni sekciji Cineasti del presente festivala v Locarnu.

21:30 / Ljubljanski grad, Judy, Rupert Goold, FILM POD ZVEZDAMI

Pozimi leta 1968 Judy Garland prispe v London, da bi nastopila na seriji razprodanih koncertov v klubu The Talk of the Town. Od njenega nastopa v Čarovniku iz Oza, ki jo je izstrelil med največje zvezde šovbiznisa, je minilo že trideset let … Upodobitev legendarne igralke in pevke je Renée Zellweger poleg kritiške hvale prinesla zlati globus in oskarja za glavno žensko vlogo.

21:30 / Dvorana, Zlata rokavica, Fatih Akin, Ali v primeru odpovedi projekcije na Filmu pod zvezdami dan prej: Nož v hrbet.

Fatih Akin (Z glavo skozi zid, Kuhinja z dušo, Obupana) ustvari srh zbujajoči portret zloglasnega serijskega morilca Fritza Honke, ki je v sedemdesetih letih sejal grozo in strah po hamburški rdeči četrti.

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.