Nananana

Nananana

Oddaja
12. 1. 2019 - 16.30

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

=====METELKOVA=====

22:00 Gala Hala: SWAGULJČICA

Že nekaj let obstaja želja, da v Gala hali postavimo večer, na katerem se bo vrtel izključno svež hip hop. Do danes je bil sinonim za hip hop pri nas Rapetek in ne se bat, Rapetek ostaja, čas pa je prišel tudi za party, na katerem ne bo preveč filozofiranja niti živih nastopov, samo veliko dobre, nove muzike za plesat. 2019 je očitno leto, ko nam je to končno uspelo. Swaguljčica bo imela vsaj 7 rotirajočih DJ-jev s pravimi skillsi za plesno razpoloženje, po vsej verjetnosti pa več. Dj-jev, ki spremljajo novo muziko, ki štekajo, kaj pomeni glasbeno opremit dober klubski večer, DJ-jev, ki jim ni noben komad preveč mainstream ali preveč underground, da ga ne bi plasirali v pravem momentu. Prvo edicijo v pokušino časti kuća!

lil ris
tschimy
borka
cookie

Vstop prost!

 

19:30 Menza pri Koritu: IGLU: Novoletne zaobljube + Ogrevanje s skupino Potencial tišine: Impro muzikal

Improvizacijsko gledališče Ljubljana – IGLU, natančneje Peter Frankl, Juš Milčinski in Vid Sodnik, se bodo v improvizacijski predstavi Novoletne zaobljube tokrat poigrali s tistimi prelomnimi lažmi, ki si jih vsako leto dopovedujemo ob 1. januarju.

“Zdaj bom pa zares nehal kaditi.” – naključni kadilec
“Danes začnem hujšati!” – naključni gurman
“Ta vlada bo dočakala konec mandata.” – naključni Marjan

Nekaj se jih bo uresničilo, nekaj žal ne. Vsaka izmed zaobljub pa lahko služi kot inspiracija za zanimive, odštekane in zabavne improvizirane zgodbe ter prizore, ki jih bodo pričarali IGLUjevci. Spontano, na mestu, brez vnaprej pripravljenega scenarija in po vaših predlogih!

Še prej pa se bo s premiero Impro muzikala predstavila skupina Potencial tišine – kolektiv učencev IGLU impro šole, ki deluje pod mentorstvom Juša Milčinskega. Predstavili vam bodo zgodbo junaka ali junakinje, ki se poda na zahtevno pot, polno preprek in samospraševanja. Dogodivščina pa bo začinjena z improviziranimi songi in plesom – pravi muzikal, torej!

Vstopnina: 5 eur dijaki in študentje / 6 eur ostali za obe predstavi

 

=====GLASBENO DOGAJANJE=====

23:00 Klub K4: Temnica

Novo leto Štirka odpira s svojo najbolj optimistično serialko, ki bo brez usmiljenja počistila s postano decembrsko karamelo. Čvrst tempo bodo že na prvem dogodku brez predaha diktirali trije techno mišičnjaki. Mesto rezidentov zasedata RŠ pridigar in Knauf izvedenec Tritch ter Sezamov poveljnik S.S.S. Prvo postavo pa tokrat zaokrožuje mojster petdesetih odtenkov črne, biomehanični CNHN. Brez predigre, na polno, v soboto 12. januarja!

CNHN (Bio-Mechanics)
Tritch (RŠ)
S.S.S (Sezam)

5€ < 24.00h < 7€

 

21:30 Orto bar: Yu Generacija (Slo)

Skupina Yu Generacija preigrava pesmi skupin Crvena Jabuka, Riblja Čorba, Psihomodo pop, Prljavo Kazalište, Van Gogh, Zabranjeno Pušenje......itd, kot tudi svoje avtorske pesmi. V 2 urah in pol vas popelje skozi zgodovino yu rocka v energičnem stilu. Skupina je igrala že z skupinami Zabranjeno Pušenje, Riblja Čorba, Pero Lovšin, Crvena Jabuka, S.A.R.S na različnih odrih po Sloveniji, samostojno po različnih klubih in tudi izven Slovenije na festivalu v Nemčiji.

Lepo vabljeni na noč jugo rocka.

Vstopnina: 5,00 €

 

22:00 prav tako Orto bar: Happy Birthday Elvis!

Sprehodili se bomo skozi Elvisovo celotno glasbeno kariero, zavrteli pa bomo tudi nekaj njegovih sodobnikov (Bill Haley, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Johnny Cash, Little Richard, Chuck Berry itd.) in sledilcev (Batmobile, Stray Cats itd.)
Če imate kakšno glasbeno željo, pa ste tokrat vabljeni, da jo zaupate DJ Martin13.

Zstojn.

 

21:00 SOHO: Rutinska Kontrola

Band obstaja že nekaj let. Za seboj imajo dve izdaji. V zadnjem letu se je band stabiliziral in je začel imeti bolj resne nastope.
Štiričlanska zasedba igra glasbo, ki v svoji osnovi lahko označimo kot punk-rock.To predstavlja tudi skupni intees vseh članov, čeprav prihajajo iz različnih krajev in iz različnih generacij.
Ostali vplivi so prepoznavni in prihajajo iz osebnih izrazov vsakega člana skupine.

Po končanem nastopu, D.J. bo predvajal rock glasbo z Ex-Yu prostora.

Vstopnine ni.

 

20:00 Jazz klub Gajo: Sophisticated and Innovative Vocalist: Kristina Oberžan

Kristina Oberžan je verjetno ena najbolj priznanih in visoko izobraženih vokalistk na slovenskem jazz prizorišču. Na Slovenski popevki 2006 je prejela nagrado za najboljšo izvajalko. Izredno!!!

Vstopnina 10 eur

 

20:00 CSK Franceta: Original Disco Party - Čarobna noč izvorne disco glasbe! w/DJ Hemi Hemingway

Ob tretji izdaji tega enkratnega načina druženja in zabave, ki bo 12. januarja, se je nabralo kar nekaj razveseljivih novic. Najpomembnejša je, da zdaj lahko potrdimo, da bo ljubljanski Center Slovanskih Kultur France Prešeren v Trnovem postal dom dogodkov Original Disco Party.
In kot se za vsak dom spodobi, so ga lepo (pre)uredili, da bo vsem nam v njem kar najbolj udobno in po volji. Tu je zdaj obvezna (čarobna) disco krogla. Pa svetlobni park, ki so ga pred štirimi desetletji lahko le sanjali. Ne pozabimo niti na kakovostno in močno ozvočenje, ki je zelo pomembno za dobro počutje.

Vljudno vabljeni, start najkasneje ob 20. uri.
Vstopnina: 3€

 

=====DECENTRALIZACIJA=====

20:00 TrainStation SubArt Kranj: Distoržn: Amalgam, iamdisease, Ambra

Amalgam
Dentist, Kranj
Kranjska zasedba, ki je člane pokradla vsem lokalnim bendom in sestavila svojevrstn glasbeni amalgam, Zvok, baziran v progresivnih in matematičnih stilih agresivnega izražanja razmetavajo po vseh možnih avenijah shizofrenih melodij in pretepaških ritmov - prava kranscendentalna glasba.

Iamdisease
Hardcore Sludge, Primorska
Iamdisease so na strani temnega in jeznega hardcorea z močnimi vplivi metala, crusta in sludgea. Njihova glasba govori o temnih plateh človeške narave in o grozljivstih informacijske družbe. Njihovo sporočilo ob tem vsekakor ni predanost in obup, temveč upanje v spremembe za boljši jutri za vsakogar.

Ambra
Stoner, Ljubljana
Tišina je prekinjena, luči so prižgane.... Megleno ljubljansko podzemlje je izpljunilo trdo, glasno in vnetljivo snov pod imenom Ambra. Zasedba, ki jo sestavljajo Andrej Blatnik (kitara), Žiga Kroflič (kitara), Jani Premužič (vokal), Anže Vavpetič (bas) in Robi Rep (bobni), je skupni imenovalec našla v glasbenem izrazu, ki navdihe išče v alternativnih glasbenih žanrih tršega konca spektra, ob tem pa ne zanemarja svoje progresivne zapuščine, ki jo po premišljenih odmerkih priliva na ogenj.

Vstop 6€

 

21:00 MKNŽ Ilirska: Greber [grind/doom Can],HIAC [crust/sludge [Ger], FTD[kontejnr]

GREBER [grind/doom - Kanada]
Steve (The Great Sabatini) in Marc (Fuck the Facts) sta po razpadu skupine Tugnut ustanovila grindcore/doom band Greber leta 2009.
Do sedaj sta izdala dva LPja in pet EPjev. Na njihovi prvi evropski turneji, skupaj z Humanity is a curse, nam bodo predstavili zadnji album Cemetery Preston.

HUMANITY IS A CURSE (crust/sludge - Ger]
HIAC so trio iz Italije, ki pa deluje v Berlinu. Letos je izšel njihov prvi album z naslovom Raging For A Lighthouse

FACIAL TISSUE DISPANSER (mince core - Kontejnr)
Že vsem znana bolnica iz Postojne.

 

22:00 MIKK Murska: HIP HOP Praksa: Mrigz'n'Ghet & THA GODZ BAND + Grossfotra

Mrigz & Ghet sta velenjska rap težkokategornika, ki sta svojo zastavo na hip-hop mapo brezkompromisno zapičila leta 2011 z albumom "Mrigz 'n' Ghet Hitz", ki je brez dvoma eden najboljših slovenskih rap albumov. S svojim trdim in neizprosnim slogom sta kriva za peklenske rap nastope po vsej Sloveniji, odre pa sta si med drugim delila s hip-hop legendami, kot so: ONYX, M.O.P., GZA (Wu Tang Clan) in DAS EFX.
Mrigz & Ghet bosta v Murski Soboti predstavila material z nove plate, ki je v pripravi, plus venček "starih hitova"! Na odru se jima bo pridružil bend Tha Godz, ki ga sestavljajo David Slatinek (bobni), Leon Firšt (klaviatura), Grega Skaza (saksofon, Ewi), Alen Kovše (kitara) in Matic Pokorn (bass).

Grossfotra sta ptujsko-radgonski hip hop dvojec, ki v svojih besedilih zrcali podobo slovenskega obrobja. Predstavljata glas od boga pozabljenih prekarcev in od centrov moči spregledanih skupnosti. Odraščajoč v pretežno punkersko-metalskem okolju se s fuzijo avantgardnega in klasičnega ne ozirata na ritmične kalupe, ne na politično korektnost. Premierno v MIKKu.

Vstopnina: 5€

 

=====PREDSTAVE, RAZSTAVE, PERFORMANSI=====

20:00 Stara mestna elektrarna: Premiera plesne predstave Merilci bremen

Predstava Merilci bremen je serija relacijskih koreografskih situacij, ki temeljijo na ritmičnih, prostorskih, telesnih in kinetičnih soodvisnostih plesalk. Tudi v primerih, ko se plesno gradivo osamosvoji, je vanj vselej odtisnjeno še neko drugo telo. Ali vsaj njegov prostor. Naše telo nikoli ni eno, ampak vselej mnoštvo, posledica, izid in možnost različnih množin in odnosov s časom, prostorom, drugimi telesi in premiki. Kompozicijo Merilcev bremen strukturirajo akumulacijski in variacijski postopki, pri čemer se razmerja med posameznostjo in skupnim, med individualnim in mnoštvenim skušajo premikati hkrati v materialnih (telesnih), kinetičnih in motivacijskih (socialnih) pomenih.

Vstopnice: 10 EUR, 7 EUR (dijaki, študentje, upokojenci)

 

18:00 in 20:00 Osmo/za: REKA, REKA/ Syntapiens::IZ

Gledališka predstava “REKA, REKA/ Syntapiens::IZ” je predstava o igralki Ivi Zupančič. Kmalu po drugi svetovni vojni je Iva Zupančič odigrala na "Odru 57" prelomne vloge: od Ismene v “Antigoni” Dominika Smoleta do predstave "Otroka reke" dramatika Daneta Zajca, ki je doživela svojo praizvedbo leta 1962. V njej je Iva Zupančič maestralno odigrala vlogo Reke. Ta pomemben gledališko-igralski trenutek se je nepričakovano ponovil v še bolj nepričakovanem dogodku na koncu XX. stoletja. Obe gledališki situaciji sta jo kanonizirali med največje gledališke igralke stoletja. V predstavi “REKA, REKA/ Syntapiens::IZ” bo vlogo Ive Zupančič leta 2018 odigrala Miranda Trnjanin, vlogo pesnika Daneta Zajca bo odigral Borut Veselko, dramatika Daneta Zajca pa bo odigral Marko Mlacnik. V dramsko situacijo se bo vpletel tujec, ki ga igra Davor Janjić. Predstava “REKA, REKA/ Syntapiens::IZ” bo uprizorjena po motivih dramskega besedila “Otrok reke” Daneta Zajca in molitvenem vzorcu Dragana Živadinova.

Rezervacija vstopnic: info@delak.eu

 

20:00 ŠKUC: The Ljubljana Camerade - European Poetry Festival

V sodelovanju z European Poetry festival iz Londona, ki se odvija aprila, kot preddogodek organiziramo večer performansov pesniških parov v sklopu serije European Camerade. Ta je bila izvedena že v številnih evropskih mestih. Slovenskim pesnicam in pesnikom se pridružajo gostje iz Velike Britanije, Norveške in Avstrije.

Dogodek kurirata Muanis Sinanović in Steven J. Fowler.

 

12:00 Steklenik: Saša Spačal:Plasti_ika / vodstvo

Bioumetnica Saša Spačal se loteva perečega vpliva človeškega napredka in ekologije. Delo z zgovornim naslovom Plast_ika izpostavlja problematiko mikroplastičnih delcev v prsti. V sodelovanju z Janom Turkom, ki skrbi za zvok in ob svetovanju dr. biomedicine Mirjana Švaglja, je umetnica ustvarila zvočno postavitev, ki podaja zgodbo o poroznosti tal in njenih prebivalcih.
Kot pravi sama, poskuša z instalacijo “mikrofavni naših tal skuša dati glas, da bi nam povedala, kako človeška dejavnost pronica tudi v globje plasti zemlje.”

 

20:00 Nostalgija: Nostalgija Smeha - Stand Up

Nekaj novega v naši Nostalgiji! Stand up komedija! V soboto 12. januarja bomo gostili kar tri komike.

To so: Kaja Grozina, Ervin Šišić in Marko Žerjal

 

20:30 SMG: Kralj na Betajnovi

Cankarjeva zgodba je izjemna politična drama prežeta z umori, korupcijo in lakomnostjo. Dogaja se na podeželju v predvolilnem času. Merjenje moči je nujno. A kljub razkritju krutih dejstev je vzpon protagonista Jožefa Kantorja neizbežen.

 

20.00 MGL/Mala scena: Pogrešana

Dramski prvenec mlade in perspektivne ameriške igralke, režiserke in dramatičarke Nikole Beckwith se ne ukvarja samo s psihološkimi profili žrtve, storilca in vseh, ki trpijo ob tragičnem izginotju, ampak se tudi sprašuje, koliko je vsak od nas ujetnik lastne družine. Režiserka Nataša Barbara Gračner je v svoji interpretaciji in predelavi besedila malo Leio (Leano) postavila v območje poezije, ki si jo je sposodila pri pesnici in režiserki Evi Kokalj.

 

Drama:

20:00 veliki oder: Ivanov

Drama Ivanov (1887) sodi v zgodnje ustvarjalno obdobje Antona Pavloviča Čehova. Ob svojem nastanku je zmedla tako občinstvo kot kritike, navajene jasne karakterizacije likov in nedvoumnih žanrskih pravil. Čehov, v marsičem predhodnik in začetnik sodobne dramatike, je vsa pravila postavil na glavo. Komični, včasih celo groteskni elementi in liki se tudi v Ivanovu prepletajo z žalostnimi usodami, zavoženimi življenji in tragičnimi prvinami.
Čehov je na svojega osrednjega junaka in njegovo okolje gledal kot umetnik in kot zdravnik, posebej so ga zanimala področje psihiatrije in etična vprašanja. »Diagnoze«, ki jih je postavil svojemu junaku, se zdijo presenetljivo današnje: izgorelost, malodušnost, naveličanost, zdolgočasenost nekoč sijajnega izobraženca, podjetnega in karizmatičnega idealista.

20:00 mala scena: Ne pozabite na rože

Gledališki oder je poln rož. Na enem koncu je klavir, nekje zraven sedi čelistka. Oder je pripravljen, predstava se lahko začne. Igralko, ki vstopi, publika takoj prepozna – večino svoje kariere je igrala v prav tem gledališču. Zdaj je v pokoju in prišla je, da pove, kar se ji zdi, da je po vseh teh letih igranja vredno in treba povedati. Da se ozre nazaj in prešteje, kar je pustila za sabo: vloge, režiserje, odrske sopotnike, kostume, šopke rož, izposojene identitete, odre, na katerih je stala, pisma oboževalcev, pisma sovražnikov, uspehe in nikoli izpolnjena pričakovanja.

 

17:00 LGL: LG FRU-FRU: Vidkova srajčica

Otrok, mama, bratci in sestrice, postelja, žlička in skodelica s kaško – varen dom, kjer jemo, spimo in se igramo. Svet, ki ga otrok prepoznava iz lastnega vsakdana. Zunaj hiše: travnik, potok, grmovje in živali, ki jih otrok opazuje. Glej, pajek na pajčevini, ptič v zraku, bela ovca na travniku! Sonce na nebu in oblak! Tudi njih malček že pozna, nekatere z dvorišča, druge iz slikanic, saj ovčke in rake naši otroci prvič vidijo tam.

Levstikov Videk v izvedbi gledališča Fru-Fru je predstava namenjena najmlajšim, ne le po vsebini, ampak tudi po likovni podobi, polni mehkih form, toplih materialov in živih barv, ki se v posebnem, počasnem ritmu predstave prepletajo z glasovi ritmiziranih in petih besed in drobnih instumentov.

Za otroke od 2. leta dalje, 35′, 4€/6€

 

=====KINO=====

Slovenska kinoteka:

18:00, Družinske vezi: Potovanje v Tokio, Tokyo monogatari, Yasujiro Ozu, Japonska, 1953, 35mm, 1.37, čb, 136', svp 

21:00, Kultivator: Rokoborec, The Wrestler, Darren Aronofsky, ZDA/Francija, 2009, 35mm, 2.35, barvni, 111', sp 

 

Kinodvor:

13:45 / Dvorana: Tisti čas leta, Paprika Steen

14:15 / Mala dvorana: Ptice jezer, njihova vrnitev,  Matej Vranič

16:00 / Dvorana: Neverjetna zgodba o velikanski hruški, Philip Einstein Lipski, Jørgen Lerdam, Amalie Næsby Fick, KINOBALON / PREMIERA; predfilm: Kralj Matjaž

16:30 / Mala dvorana: Maria Callas, Tom Volf

19:00 / Dvorana: Starec in pištola, David Lowery

20:00 / Mala dvorana: Maria Callas, Tom Volf

21:00 / Dvorana: Igram, sem, Miroslav Mandić

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

facebook twitter rss

 

Vam je bilo všeč, kar ste prebrali? Če bi radi spodbudili in podprli še več takih vsebin, potem kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness