Off the hooke

Off the hooke

Oddaja
7. 3. 2019 - 16.30

////METELKOVA////

20:00 – Jalla Jalla: Trophy Jump
Trophy Jump je štiri članska punk rock zasedba iz Zagreba, ki je nastala poleti leta 2014 v okvirju JeboTon band kolektiva.

21:00 - Channel Zero: Level 16: Phoenician Drive (BE), Igralom (SRB)
Leveł Up gosti dvojni udarec eksotičnega psych rocka. Belgijska zasedba Phoenician Drive svoj zvok plemeniti z instrumenti in glasbenimi vplivi Bližnjega vzhoda, medtem ko srbski trio Igralom navdih črpa predvsem iz tuareške tradicije saharskega bluesa, ki ga vešče prepleta z balkansko melanholijo. Vstopnina: 5€

21:00 – Klub Gromka: SVETLANAS (Ru/It) + HAK ATTAK (Slo) + MATERIAL GIRLS (ZDA)
SVETLANAS je odličen DIY ruski hardcore / thrashcore punk band, ki je 2009 nastal v Moskvi. Njihova glasba je glasna, divja, hitra in besna, nastopi pa super-intenzivni.
HAK ATTAK je trenutno eden od najbolj aktivnih domačih bendov in že stalnica na sceni. DIY speedrijski crust`n`roll aka Motorhitr HC punk, brzina kot se šika. Novembra so izdali drugo plato Brainsore.
MATERIAL GIRLS pridejo ven samo ponoči. Sekstet iz Atlante se prepušča glamu in gothu, medtem pa hodi po robu no wava. To ravnotežje je dovolj, da prikliče duhove legendarnega kluba CBGB in Andyja Warhola.

////ROG////

21:00 – Cirkusarna NaokROG: Cirkuški Klub Mezzoforte V
pusti se presenetiti.
da cirkus ob četrtkih, ko bo jazz klub v Božidarju ali drugje, ne bo sameval, cirkusanti nadaljujejo s cirkuško inicijativo cirkuški klub Mezzoforte.
pustimo se presenetiti.
dobrodošla..

16:00 – Ambasada Rog: Cafe International
Vsak četrtek, vsakič ob 16h.

19:00 – Cirkusarna NaokROG: Ples na zračni tkanini
Delavnice plesa na zračni tkanini. Število mest je omejeno. Več informacij in prijave na cirkusarnanaokrog@gmail.com ali FB sporočilo njihovi strani.

18:00 – Afkors: 20. Rdeče zore: Sestrstvo* brez meja: Lezbični&kvir aktivizem v pojugo.prostoru
V zadnjih letih so v mednarodnem akademskem prostoru izšle publikacije, v katerih je skupina avtoric_jev popisala nekaj kompleksnih izkušenj lezbičnega in kvirovskega aktivizma v pojugoslovanskem prostoru.
V predstavitvi knjige in pogovoru nas bo zanimalo, kakšna so presečišča med izkušnjami lezbičnega in kvirovskega aktivizma v pojugoslovanskem prostoru, kako graditi sestrstvo* preko meja, kako zagotoviti kontinuiteto (če le-ta sploh obstaja), katera so morebitna presečišča med akademskim publiciranjem in prakso samoorganiziranih gibanj ter kako so/ustvarjati regionalne kvirovsko-feministične arhive spomina.

////GLASBA DRUGJE PO LJUBLJANI////

20:00 – Božidar: Jazz klub Mezzoforte ⎟Blues Nite
otvorijo:
*Freestyle Karaoke & Jam session
Cene Resnik, saksofon
Gašper Peršl, bobni
Thierno Diallo, bas

21:00 – Orto bar: Dalkhu (Si), Agan (Si)
Kadilnica of Death tokrat vabi vse ljubitelje black metala, saj se po dolgem času vračajo domači DALKHU!
Zasedba je lansko leto svojo 15-letnico delovanja obeležila z izidom svojega tretjega studijskega albuma Lamentation and Ardent Fire, zdaj pa se po daljšem obdobju odsotnosti podajajo še na koncertne odre.
Za ogrevanje bodo poskrbeli atmosferični black metalci iz globin Koritnice - AGAN!
Cena vstopnice za koncert: 6 €

21:00 – Prulček: Carina
Ljubljanska vokalno inštrumentalna punk 'n' roll zasedba Carina je s koncertom, ki se je 1. januarja letos zgodil v Menzi pri Koritu, začela vnovič krožiti po klubskih prostorih, ki se nahajajo v porečjih Ljubljanice in Save.

////MARIBOR////

21:00 – MC Pekarna: Mega Colossus (ZDA) + Supporting Act
Ameriške heavy metal legende Mega Colossus se vračajo v Maribor! Na svoji drugi evropski turneji predstavljajo svoj novi EP imenovan "V".
Do you like Barbarian Tales, Swords and Sorcery, and strange, post-apocalyptic realms where magic and science combine? Do you like to rock the fuck out? Then Mega Colossus is your band!
Supporting Act prihajajo iz Štajerske. Band je pod vplivom zelo različnih zvrsti – od grunga do punk rocka ter tudi popa in težkih metalskih riffov. V glavnem poskuša narediti unikaten zvok.

/////DRAMATIČNE STVARI////

SMG Drama
17:00 – Veliki oder: Emillia Galottti
20:00 – Mala drama: Bedenje

20:00 – Nova pošta: Male kraje
Današnji čas je čas restavracije, ki je razglasil, da revolucije niso mogoče in da so povrhu vsega tudi gnusne. Superiornost bogatih je prav tako naravna kakor izvrstna.
"Dvignili smo ti minimalca in socialno podporo, kaj bi pa še rad?"
"Živimo v času, ko nekateri kršijo zakon, zato, ker nimajo druge možnosti, iz revščine, obupa ali samouničevalne frustracije, medtem ko ga drugi kršijo z diametralno nasprotne družbene in politične pozicije ter imajo za to povsem drugačne oziroma nasprotne motive."
CENA: 6€

20:00 – Gledališče Glej: Čefurji Raus! – jubilejna ponovitev ob desetletnici
Kultni roman Čefurji raus! (2008) je bil le leto po izidu uprizorjen kot monokomedija v gledališču Glej. Deset let po krstni uprizoritvi in po skoraj 400 ponovitvah je tudi predstava - kultna.

18:00 – Šentjakobsko gledališče: Idealni soprog
Marsikaj iz časov, ko je imperialni Angliji vladala viktorijanska morala in kar je zabeležil Wilde, je danes preživeto in gledalcu komajda razumljivo. A jedro te komedije o ljubezni in korupciji z vsemi domislicami, paradoksi in nenavadnimi miselnimi obrati ostaja živo in aktualno. Matura iz angleščine ohranja stvar ovekovečeno!

////RAZSTAVA////

20:00 – MSUM: Južna ozvezdja: poetike neuvrščenih
Razstava v Moderni galeriji se bo posvetila gibanju neuvrščenih s posebnim poudarkom na njegovih idejah, idealih in načelih, ki so se dotikali kulturne politike, v sodobni kontekst pa jih bo postavila z vprašanjema: Bi lahko obstajala neuvrščena sodobnost? In če ja, kakšna bi bila?

////KINO////

Kinoteka

16:00 – Žene (Wives), Lisbet Holtedahl, Norveška, 2017, digitalni format, 4:3, 85', ap
Alhajji Ibrahim je bil islamski učenjak, ki je 46 let služil kot sodnik sultanata Ngaoundéré v severnem Kamerunu. Film spremlja Alhajjija med poslednjimi dnevi življenja, z osebnim uvidom v razmerja znotraj poligamne družine, kot jih izpričujejo žene in njihov mož. Posnet v letih 1997–2001 in zmontiran 15 let kasneje dokumentarec prikaže način življenja družb in kultur provinc Borno in Adamaoua v Nigeriji in Kamerunu, kjer prebivalstvo daleč od prestolnic pestijo težave s prilagajanjem na moderno izobraževanje, vse večja revščina in marginalizacija. V zadnjih letih je regija tudi pod stalnim udarom ekstremističnih upornikov islamistične skupine Boko Haram.

18:00 – Po molitvi (After Prayers), Simone Mestroni, Italija, 2018, digitalni format, 16:9, 62', ap, svp
Vsakdanje nasilje in mujezinovi klici k molitvi usmerjajo tok časa v indijskem Kašmirju. Skoraj 30 let je že od začetkov oboroženega upora, a kljub vsesplošni frustraciji so kontroverzne sanje o neodvisnosti Kašmirja in z njimi nočna mora konflikta še vedno polne življenja in smrti.
Projekciji sledi pogovor z avtorjem.

20:00 - Sodobna džungla (The Modern Jungle), Charles Fairbanks, Saul Kak, Mehika/ZDA, 2016, digitalni format, 16:9, 72', ap, svp
Zgodba dveh starostnikov v odročnem, podeželskem Chiapasu. Carmen živi skromno, a spokojno življenje na zemlji, ki je pokopala njenega moža. Padel je za gibanje kmetov brez zemlje. Čeprav je šaman, ima Juan hude težave s hernijo, ki je njegovi uroki ne morejo pozdraviti. Nasede šarlatanom, ki mu prodajajo zvarke in prehranska dopolnila. To je podoba sodobne džungle pred nejevernimi očmi občinstva.

Kinodvor

17:45 – Lepi fant, Felix van Groeningen
18:15 – Nepoškodovane, Matic Oblak, Rožle Bregar, Miha Avguštin
19:30 - O ljudeh in vaseh, Agnès Varda, JR
20:15 – Colette, Wash Westmoreland

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness