Sprehodi in kon-zoom

Sprehodi in kon-zoom

Oddaja
3. 11. 2020 - 16.30

Fotoklub Maribor od 18:00 do 21:00: Spletni dogodek: bližinska fotografija

Nikola Nemet, mlad fotograf iz Lendave, samouk, nam bo predstavil svoj, edinstven pristop k fotografiranju gobic in drugih bližinskih posnetkov.

Zaupal nam bo tudi, kako jih nadgardi v photoshopu.

Vabim vas k ogledu, saj bodo gobice oživele pred vašimi očmi.
Zum zum

 

Park Tivoli, frekvenca FM 88.8MHz od 18:00 do 19:00: Boštjan Perovšek: Zvočna prepletanja

Lokacijski FM sprehod

Zaključek razstave Boštjana Perovška, ki bo potekal kot lokacijski FM sprehod po Parku Tivoli.

V času epidemije je rastlinjak Tivoli zaprt, zato si aktualnih del, razstavljenih v galeriji Steklenik žal ni mogoče ogledati in poslušati. Zaključek razstave bo zato baziral na aktivnemu, individualnemu poslušanju na prostem, ob sprehodu po parku Tivoli. Gre za novo, poglobljeno izkustveno realizacijo našega aktualnega programa. Opremite se s FM sprejemniki (svojimi telefoni), kvalitetnimi slušalkami in vremenu primerno obleko ter se nam pridružite na sprehodu!

Umetniško delo Zvočna prepletanja deluje na področju spajanja znanosti in umetnosti. Znanstveno proučevanje vibracijskih signalov živali (biotremologija) je z vidika zvočne umetnosti zanimivo predvsem zaradi zvočne manifestacije aktivnosti živali, skozi specifično organizacijo zvočne mase pa lahko seže tudi v polje komunikacije med živimi bitji. Posebno mesto v instalaciji imajo pajkove mreže, prisotne v razstavnem prostoru. Pajkove mreže namreč niso zgolj pasti za plen, ampak delujejo tudi kot neke vrste podaljšek pajkovih senzornih sistemov. Vibracij, ki jih pajki oddajajo in sprejemajo prek mreže, človeško uho ne zazna.Razstava odstira ta nevidni zvočni svet s pomočjo zvočne projekcije neobdelanih zvokov aktivnosti žuželk in pajkov, ter s pomočjo zvočne kompozicije, ki bazira na istem zvočnem viru. Ta je naknadno elektronsko obdelan, sledi pa zvočnim osnovam naravnih zvokov – kot sožitje naravnega in umetnega.

Brez vstopnine

 

Splet ob 19:00: Mlado pero: pogovor z avtorji (prvič)

V rubriki Mlado pero, ki jo pisarna mesta literature pripravlja v sodelovanju z Delom, vsak mesec predstavljamo mlade avtorje in literarne kritike, dajemo prostor za razmislek o literaturi mlajših generacij in spodbujamo njeno prisotnost v slovenski publicistiki.

V rubriki so se v preteklih dveh mesecih predstavili pesnica in prevajalka Liu Zakrajšek, pesnik in literarni kritik Luka Benedičič, pesnik in dramatik Aljaž Primožič ter prevajalka, kritičarka in urednica Rina Pleteršek.

Z mladimi avtorji se bomo tokrat srečali na prvem (spletnem) pogovoru, ki ga bo moderiral Aljoša Harlamov, glavni urednik Cankarjeve založbe. Govorili bomo o njihovem delu in pisateljskih začetkih, slovenski mladi literaturi, sistemskih prednostih in preprekah, pa o delu z uredniki, sodelovanju s kritiki in še marsičem.

Pridružite se nam, veseli vas bomo!

*

Pogovor bo potekal preko Zooma:
Meeting ID: 832 2952 1168
Passcode: 445385

 

Na Youtube kanalu Cirkulacije 2 ob 20:00: Neven Korda – SPOMINI NA SEDANJOST: spletni zatvoritveni dogodek Večna sedanjost

V vmesnem času instalacija prek velikega izložbenega okna nekdanje Tkanine v podhodu Ajdovščina nagovarja mimoidoče

Vizualna snov konkretne instalacije nastaja in se razvija iz v živo generiranih manipulacij predposnetih lastnih vedno istih arhivskih emblemov katerih projekcije in zaslonske slike tvorijo prostor, ki ga vedno znova zajemajo kamere v živo in vračajo v nadaljnje procesiranje.

Zvočna snov instalacije nastaja in se razvija iz analize vrednosti procesiranih video slik.

SPOMINI NA SEDANJOST je vračanje videa v dobesedni prostor iz katerega izhaja, v realnost, v interakcijo z gledalcem in s tem vračanje interakcije v opazovalca samega. Je tisto ponavljajoče se vračanje, ki je vedno drugačno, a hkrati že znano, ter odprto za novo telesno izkušnjo.

Opomba:
V času razstave bo prostor ves čas zaprt za javnost, prav tako ni zaželjeno organizirano zbiranje pred izložbo. V nočnem času bo instalacija nagovarjala duhove minulih – telesna izkušnja na lastno odgovornost.

 

K-MUSIC – Londonski festival nove korejske glasbe:

20:00 (19:00 po grinviču): Srečanja: Yoon Jeong Heo (Black String) + Vincent Peirani

Različni umetniki bodo v treh dneh najprej razpravljali o svojem delu in se nato predstavili v enkratnih sodelovanjih in izvedbah.

Heo, mojstrica ene od tradicionalnih različic korejskih citer, bo nocoj po kratki predstavitvi nastopila s francoskim jazzoskim harmonikašem Vincetom Peiranijem. Heo smo na Drugi Godbi pred tremi leti lahko slišali kot članico zasedbe Black String, sicer pa je ena vodilnih domačih korejskih glasbenic, ki spaja tradicionalne muzike z modernimi pristopi.

Poseben del programa v prihodnjih dneh vključuje tudi sodelovanje glasbenega režiserja filma Parazit.

Brezplačno tukaj.

 

Baza slovenskih filmov: https://bsf.si/sl

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness