Stre(a)menja

Stre(a)menja

Oddaja
26. 11. 2020 - 16.30

STREaMENJA 01, 20H: Pritličje organizira pogovor 𝙀𝙑𝙍𝙊𝙋𝘼 – 𝙈𝙀𝘿 𝙋𝙍𝙑𝙊 𝙇𝙂𝘽𝙏𝙄𝙌+ 𝙎𝙏𝙍𝘼𝙏𝙀𝙂𝙄𝙅𝙊 𝙄𝙉 𝙑𝙉𝙀𝙏𝙇𝙅𝙄𝙑𝙊 𝙍𝙀𝘼𝙇𝙉𝙊𝙎𝙏𝙅𝙊 in live act 𝘿𝙐𝙁 + 𝙇𝙄𝘼𝙍𝘼 𝙏’𝙎𝙊𝙉𝙄.
𝘒𝘢𝘫 𝘭𝘢𝘩𝘬𝘰 𝘓𝘎𝘉𝘛𝘐𝘘+ 𝘣𝘰𝘫 𝘥𝘢 𝘌𝘷𝘳𝘰𝘱𝘪 𝘪𝘯 𝘬𝘢𝘫 𝘌𝘷𝘳𝘰𝘱𝘢 𝘓𝘎𝘉𝘛𝘐𝘘+ 𝘴𝘬𝘶𝘱𝘯𝘰𝘴𝘵𝘪?
    EU je prvič v zgodovini pripravila Strategijo za enakost skupnosti LGBTIQ+. Trenutek je nedvomno pomenljiv, saj se del Evrope odmika od temeljnih evropskih vrednot. Je strategija glede na okoliščine dovolj ambiciozna, kaj prinaša skupnosti v posameznih državah in kaj, če sploh, zahteva od nacionalnih oblasti?
V pogovoru, ki ga moderira Monika Weiss, bodo govorili: 
Miha Lobnik, Zagovornik načela enakosti; Simona Muršec, Društvo Parada ponosa; Linn Julian Koletnik, Zavod Transakcija; Barbara Rajgelj, Pritličje in FDV UL; Zoran Stančič, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.
    DUF je beat music identiteta vsestranskega glasbenika, bobnarja in elektrofonika Jake Bergerja – BRGSa.
Z nastopom v živo bo predstavil svoj beat elektronski projekt DUF, ki naslavlja razkroj alternative in klubskih prostorov, ki v svetu potrošništva izgubljajo svoj smisel, kar se kaže v upadu interesa konzumerjev alternativne misli. DUF bo izdal ploščo pri sveže ustanovljeni založbi NO KLAN Recordings v začetku 2021.
Z vizualno podlago ga bo spremljala grafična oblikovalka in vizualna umetnica Liara T’Soni.
povezava na fb-ju
 

AKA NEOMI @Kino Šiška, 21H:
Domači pop tenkočutneži AKA Neomi bodo ob povratku po januarski predstavitve svoje druge plošče v spletnem prenosu predstavili svež material s prihajajoče kratkometražne izdaje, na kateri se z bolj poudarjenimi ritmi približujejo področju plesne glasbe.
vstopnice za neposredni prenos v živo preko aplikaije dice: https://bit.ly/AKANeomi_DICEtix = 6€
 

KINO! Film in arhitektura, 18H:
Predstavitvi posebne tematske številke KINO revija za film in filmsko – Film in arhitektura! sveže edicije Maje Krajnc (gl. in odg. ur.) bosta sledili predavanji Petra Karbe: K razmerju med filmom in arhitekturo ter Oskarja Bana Brejca: Hopper in film. Vsakemu predavanju bo sledil kratek pogovor.
Peter Karba: K razmerju med filmom in arhitekturo
Karba bo v predavanju poizkušal poiskati razmerje med filmom in arhitekturo na način, da se ju obravnava kot ločeni umetnostni zvrsti preko nekaterih občih določil, ki izkazujejo razlike in enakost med njima. 
Oskar Ban Brejc: Hopper in film
Ban Brejc se v svojem seminarju osredotoča na povezavo med Edwardom Hopperjem in filmom. Po uvodnih komentarjih o primerjavi gibljive filmske podobe in statične podobe slike se najprej osredotoči na pomen zunanjosti polja pri Hopperjevem slikarstvu. 
povezava preko zoom-a:  https://zoom.us/j/94174766743
 

Vabilo: Zahtevamo zakonite in strokovne postopke!, 10H: 
VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO PREK SPLETA
Zahtevamo zakonite in strokovne postopke za samozaposlene v kulturi!
V društvu Asociacija že vse od poletja spremljajo dogajanje glede podeljevanja statusa samozaposlenim v kulturi, pri čemer so bili postopki neobičajno dolgi, številni so bili v status vpisani za nazaj, odločbe pa niso bile izdane istočasno kot to predvideva zakon.
Na dogodku bodo spregovorili:
- predsednica Asociacije Inga Remeta, ki bo orisala kršitve zakonov v izpostavljenih postopkih, predstavila pa bo tudi sistemske težave, ki se odpirajo na tem področju;
- Enos Kugler, samozaposlen v kulturi v postopku, bo predstavil svoj konkreten primer in težave, ki so posledica slabo vodenih postopkov Ministrstva za kulturo;
- Kaja Kraner, članica strokovne komisije za samozaposlene, ki odloča tudi o prejetju pravice do plačila prispevkov za socialno varnost, pa bo predstavila delo komisije oziroma videnje, kaj takšno neupoštevanje stroke pomeni za področje kulture.

povezava preko zoom-a: https://us02web.zoom.us/j/81557210696

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness