Geoffrey Crothall, China Labour Bulletin

Okrogla miza, intervju ali pogovor
27. 3. 2019 - 10.15

O Ljudski republiki Kitajski, vzhajajoči velesili 21. stoletja, se v svetovnih medijih že lep čas krešejo narativi, od prevpraševanja trajnosti njenega ekonomskega modela, stopnje partijske vpletenosti v družbene in ekonomske sfere, zavezanosti k deklarativno komunističnim vrednotam in ciljem in tako dalje.

V intervjuju aktualnopolitične redakcije Radia Študent smo s političnim analitikom Geoffreyjem Crothallom po decembrski obeležitvi 40. obletnice politike reform in odpiranja, s katero so na Kitajskem postopoma uvedli tržno gospodarstvo, poskušali odgovoriti na nekatera izmed vprašanj, ki se porajajo ob preučevanju zgodovine razvoja in rasti tamkajšnjega gospodarstva v zadnjih desetletjih.

Crothall deluje kot komunikacijski direktor nevladne organizacije China Labour Bulletin, ki iz Hong Konga proučuje ter nudi informacijsko in pravno pomoč kitajskemu sindikalnemu gibanju, tako znotraj kot izven kitajskega krovnega državnega sindikata. Posledično smo temu polju v pogovoru namenili nekaj več pozornosti. Z Geoffreyem Crothallom se je pogovorjal Natan Vitežnik.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.