Britoff interneta

Aktualno-politična novica
7. 5. 2013 - 10.00
 / BritOFF

ob 7.05

Nemška kanclerka Angela Merkel je na konferenci v Berlinu, ki je bila namenjena boju proti podnebnim spremembam opozorila, da neukrepanje v boju proti podnebnim spremembam ni opcija. Merklova je pihala na dušo vsem prisotnim, čeravno si nemška maistream politična struja vestno kuje pot v pridobivanje okolju prijazne energije. V Berlinu, so se sicer zbrali predstavniki 35 držav, ki proizvedejo 80 odstotkov vseh izpustov toplogrednih plinov na svetu.

25. maja se bosta na londonskem Wembleyju v finalu lige prvakov pomerila nemška kluba Bayern in Borussia, zanimanje za dragocene vstopnice pa je v Nemčiji, predvsem pri privržencih Borussie, ogromno. Iz kluba iz Dortmunda so sporočili, da je prek spleta željo po nakupu vstopnic s prijavo izrazilo dobrih pol milijona njihovih navijačev, od tega se je že v prvih 24 urah po odprtju prijave prijavilo 250 tisoč ljudi. Cene vstopnic za finale, namenjene za plebs, se gibljejo od 71 do 391 evrov.

Prostore v petih javnih zakloniščih se je ljubljanska mestna občina odločila oddati v najem glasbenim skupinam in podobno. Kakor že leta 2006 in 2009 je mestni oddelek za zaščito, reševanje in civilno obrambo objavil razpis za javno zbiranje ponudb glasbenikov, ki bi si želeli vaditi pod zemljo v Šentvidu ob Štularjevi ulici, za Bežigradom ob Stolpniški ulici, v Zalogu med Vavpotičevo in Grošljevo ulico ter na Viču ob Satnerjevi ulici in ob Cesti Dolomitskega odreda. Prostore v velikosti 32,5 kvadratnega metra občina oddaja za mesečno najemnino 145 evrov.

 

ob 8.05

Na protestu v središču Moskve se je včeraj zbralo več tisoč ljudi. Zbrali so se natanko leto dni po tem, ko so se v ruski prestolnici zgodili veliki protesti zaradi ponovne izvolitve Vladimirja Putina na položaj predsednika države. Protestniki tokrat izražajo svoje nasprotovanje ruskemu predsedniku in ga krivijo za vse hujšo represijo v državi ter zahtevajo svobodo za politične zapornike.

Prvo svečko je odpihnil tudi francoski predsednik Francois Hollande. Ob prvi obletnici na čelu države je vzel v bran svojo dosedanjo gospodarsko politiko in obljubil, da se bo le-ta v obliki gospodarske rasti in delovnih mest obrestovala v drugem letu njegovega mandata. V preteklih 12-ih mesecih je bil Hollandov gospodarsko-političen program relativno neuspešen na kar kaže stopnja brezposelnosti, ki je dosegla vrh v zadnjih šestnajstih letih. Kapital gre pač svojo smer, neodvisno od želja socialističnega predsednika.

Na svetovni dan smeha, ki ga po vsem svetu obeležujejo prvo nedeljo v mesecu maju, so se pri nas, med drugim nasmejali v Kopru. Zavod Skupek modro-aktivnih iz Kopra in Mednarodni inštitut za smeh Maribor sta priredila tradicionalno praznovanje, ki je v Kopru potekalo ob dopoldanskih urah. Zgodila se je tako imenovana joga smeha, ki naj bi bila enostavna in obenem učinkovita metoda za ohranjanje dobrega psihofizičnega počutja. Vici o Mujotu in Hasu za smeh tokrat niso bili potrebni. Aura debilizma, ki je lebdela nad prisotnimi je bila dovolj za smeh do solz.

 

ob 9.05

Ameriški novinar za informacijsko tehnologijo Paul Miller, ki je pred kratkim prestal enoletni preizkus neuporabe interneta je z lokalnimi mediji delil svoje izkušnje o preizkusu. Miller je preizkus štartal v luči dveh predpostavk. Prva: Internet spodbuja neproduktivnost in druga: Internet povzroča družbeno izoliranost. Miller je po dvanajstih mesecih neuporabe spleta demantiral vse svoje predpostavke. Ugotovil je, da smo za neproduktivnost, socialno izoliranost, sive lase ter slabe medosebne odnose, krivi kar sami.

Pomemben del interneta so vsekakor informacije. Z njegovo pomočjo smo izvedeli, da je tekoči teden, teden, ko praznujemo dan zmage in rojstni dan Radia Študent, tudi teden mednarodnega zavedanja klitorisa. Organizacija Clitoraid iz Las Vegasa se je odločila, da bo obdobje med šestim in dvanajstim majem posvečeno odprtem pogovoru o najsvetejšem izmed vseh organov. Prvi razlog tiči v želji po prepovedi obrezovanja žensk, drugi pa pač v dejstvu, da naj bi mnoštvo ljudi že ob samem izgovoru besede klitoris, zardelo.

Mednarodni teden klitorisa pa v Združenih državah Amerike sicer odpira Narodni mesec mastrubiranja. Gary, iz že omenjene organizacije Citoraid meni, da je v seksualni panogi vse preveč tabujev in je prav iz tega razloga vesel ter ponosen, da s svojo organizacijo premikajo družbene norme že s tem, ko na glas govorijo o njih. V svojem poudarjanju o odprtih pogovorih o seksualnosti je Gary zaključil s pohvalo. Le-ta je bila namenjena ameriški igralki Rasarii Dawson. Le-ta je namreč ob odprtju Narodnega meseca mastrubiranja povedala, da svojo vagino imenuje general, mastrubiranje pa da je praznovanje življenja.

 

ob 10.05

Po poročanju vplivnih finančnih časnikov, naj bi upravitelji spletne strani Youtube z tekočim tednom pričeli z plačniško-naročniškim razmerjem spremljanja določenih kanalov. V prvem okvirju naročniških razmerij naj bi bilo 50 Youtube kanalov. Za bodoče spremljanje le-teh bo potrebno odšteti slaba dva ameriška dolarja mesečno, ki se bosta razdelila med lastnike kanala in upravitelje Youtuba.

Evro sistem, ki ga sestavljajo Evropska centralna banka in centralne banke držav, članic evro območja, je dal v obtok novi bankovec za pet evrov, ki je prvi bankovec v seriji Evropa.  Novi bankovec vključuje nekatere nove in izboljšane zaščitne elemente, vsi so na sprednji strani bankovca in jih je možno brez težav preveriti z metodo: otip – pogled – nagib. V vodnem znaku in na hologramu je portret Evrope, ki je v grški mitologiji hči feničanskega kralja Agenorja. Nova tehnologija sicer ne omogoča enostavnejše in prijaznejše distribucije.

Okoli 300 udeležencev izredne seje Skupščine ljudstva je včeraj v Cankarjevem domu razpravljalo o spremembah ustave glede referendumske ureditve in zapisu fiskalnega pravila v ustavo. Prisotni so se z veliko večino strinjali, da so tovrstni posegi v najvišji splošni pravni akt na slovenskem prostoru, brez javne in strokovne razprave , nedopustni.

  

                                                                                                                                             

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness