BritOFF kriminala

Aktualno-politična novica
16. 6. 2019 - 12.39
 / BritOFF

Žena izraelskega predsednika vlade Benjamina Netanjahuja, Sara Netanjahu, je na sodišču priznala, da je zlorabila svoj položaj kot žena predsednika vlade za okoriščanje v prid svojim prijateljem. Obtožnica jo je bremenila nepotrebnega in lažnega najemanja službe za oskrbo s hrano in pijačo v vrednosti več sto tisoč evrov. S priznanjem se je izognila zaporni kazni in bo plačala zgolj denarno kazen ter odškodnino. To pa ni edina obtožnica, ki bremeni soprogo predsednika vlade, ki bo moral jeseni ponovno zbirati podporo volilcev na volitvah. Par je namreč obtožen slabega ravnanja z zaposlenimi in nasilja na delovnem mestu s strani nekdanje služkinje. 

Vodjo albanske opozicijske demokratske stranke Lulzima Basho so kriminalisti ovadili zaradi domnevnega nelegalnega financiranja njegove stranke iz tujine. Obtožnica ga bremeni prejemanja skoraj 700 tisoč evrov s strani tujih vlagateljev iz ZDA, ki jih ni prijavil državni volilni komisiji. Poleg tega naj bi bil vpleten v sistem pranja denarja kriminalnih organizacij. Predstavniki vladajočih socialistov Basho obtožujejo prejemanja denarja iz tujine z namenom destabilizacije Albanije in celotne regije. Albanija se je sicer v zadnjih tednih znašla v ustavni krizi, saj je predsednik države Ilir Meta odpovedal za 30. junija razpisane lokalne volitve, ki pa jih trenutna vlada še naprej namerava izvesti.

V Mariboru so neznanci pred vhodom v njen dom hudo pretepli okrožno sodnico. Prepeljana je bila v mariborski klinični center, kjer je še vedno v kritičnem stanju. Policija napad obravnava kot poskus umora uradne osebe in primer še preiskuje. Po prvih podatkih naj bi šlo za sodnico, ki je delovala na gospodarskem oddelku mariborskega okrožnega sodišča. 

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness