BritOFF Maurice

Aktualno-politična novica
22. 1. 2017 - 11.30
 / BritOFF

Predsednik vlade Mauriciusa Anerood Jugnauth je v televizijskem nagovoru državljanom sporočil, da bo mesto na čelu vlade v ponedeljek prepustil sinu Pravindu. Ta trenutno opravlja naloge finančnega ministra, ob tem pa je še predsednik največje parlamentarne stranke, Militantnega socialističnega gibanja - tudi slednji položaj je podedoval od očeta. 86-letni Anerood Jugnauth je od leta 1982 na mestu premierja preživel 17 let, poleg tega pa je še 9 let deloval kot predsednik otočja v Indijskem oceanu. 

V Beogradu je vrata odprla prva poslovalnica t.i. Bank of China Srbije a.d. Beograd. Na odprtju srbske podružnice, po višini kapitala pete največje banke na svetu, je bil prisoten tudi predsednik Tomislav Nikolić, ki je izrazil prepričanje v bližajočo se eksponentno rast kitajskih investicij. Srbija je le del sestavljanke v vzpostavitvi "nove svilne poti" od Berlina do Šanghaja, več o tem in naraščajočem ekonoskem vplivu Kitajske v regiji, v OFFsajdu Kinezi na Balkanu.

Zdaj že bivši predsednik Gambije Yahya Jammeh, je zapustil državo. Po pogovorih s kolegoma iz Mavretanije in Gvineje, se je odločil za let v slednjo, od tam pa naj bi šel v Ekvitorialno Gvinejo, kjer bo zaprosil za azil pri Teodoru Obiangu, ki tam vlada že od leta 1979. Medtem so v taborju novega predsednika Adame Barrowa zanikali navedbe o dogovoru z odhajajočim predsednikom, ki naj bi mu omogočal vrnitev domov in imuniteto pred sodišči. Šlo naj bi le za osnutek, ki pa ga je Barrow v celoti zavrnil.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

bait

CHINA

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.