Britoff strupenega urina

Aktualno-politična novica
14. 3. 2014 - 10.00
 / BritOFF

0700

Direktorja Facebooka Marka Zuckerberga je srečala morala, ali pa je le rabil “PR-stunt”. Poklical je namreč predsednika Baracka Obamo in se pritožil nad prisluškovanjem “Ameriške agencije za nacionalno varnost” - NSA. Po drugi strani je poteza hinavska. V dandanašnjem svetu ne prisluškuje in zbira informacij le država, temveč tudi privatne korporacije, med katerimi prednjači ravno Facebook. Za razliko od paranojičnega utemeljevanja prvih na podlagi državne varnosti, korporacije vohunijo zaradi profita.

V luči masovnega vohunjenja za državljani, ter tik po sredinem glasovanju evroposlancev, ki so sprejeli klasično-evropski neobvezujoč dokument o delni prekinitvi sodelovanja z Ameriko zaradi prisluškovanja, imamo nove fakte o “peti koloni” na  evropskih tleh. Bolj natančno, o prisluškovanju največjih čezlužniških simpatizerjev v Evropi - britanskih otočanov. Njihova agencija “velikega brata” - GCHQ - ima s pomočjo telefonskih podjetij direkten dostop do podvodnih telekomunikacijskih omrežij. Direktno je vklopljena v pet kablov, ki Otočane povezujejo z belgijsko obalo. Zbrane informacije pa GCHQ seveda deli z Američani.

Konglomerat ameriških in britanskih znanstvenikov bo poskušal poustvariti pogoje, v katerih se je pred tremi milijardami let začelo življenja na zemlji. Z molekularnim procesom, imenovanim “redox”, ki emulira takratne podmorske vulkanske vrelce, se išče povezavo med geološkimi procesi in dejanskim pojavom življenja. Predpostavka je, da se v živih organizmih tvori energija na podoben način kot v gorivnih celicah. Takratni vulkanski vrelci so bili torej neke vrste okoljstvenih gorivnih celic, kjer se je tvorila energija za nastanek prvih živih bitij.

0800

Ameriški sodnik v New Yorku še vedno premišljuje o kaznovanju Banke Amerike s plačilom 2.1 milijarde dolarjev odškodnine zaradi vpletenosti pri odobravanju slabih kreditov, ki so skupaj z obskurnim poslovanjem ostalih velikih bank pripeljali do finančne krize - in težavnega stanja, ki ga trenutno okušamo. Razlog za čakanje z razsodbo je sodnikovo začudenje nad višino zahtevka, ki ga želi ameriško pravosodno ministrstvo izterjati od “Banke Amerike”. Po njegovem mnenju je namreč premajhen, saj se z 2.1 milijarde dolarjev pokrije le povzročeno izgubo, namesto dejansko vzgojne kazni, ki bi zarezala v profite. Četudi bo kazen na koncu dneva v vsakem primeru premajhna glede na povzročeno zlo, bo sodnikova razsodba odmevna. Od pričetka finančne krize lahko namreč na prste dveh rok preštejemo kazenske postopke zoper “banksterje”.

Ne le, da se ni kaznovalo krivih bančnikov - prav tako se še vedno ni reguliralo finančnega poslovanja. Če pomnimo krize iz preteklosti, je bilo kaznovanje le prvi korak. Drugi korak je bila vzpostavitev zakonov in nadzora, ki bi preprečili nadaljno napihovanje finančnega sistema. In kako vemo, da se približujemo poku novih balonov? Kljub propagandi o rekordnih višavah borznih trgov, se je od 26. januarja ubil že deseti bankir. Pod vlak je skočil borzni špekulant iz New Yorka Edmund Reilly. Naj se trend nadaljuje!

Po večletnem bilijonskem reševanju bank, tiskanju svežega denarja in drugih dvomljivih ekonomskih odločitev - še vedno se išče primer ene države, ki se je iz ekonomske krize izvlekla z varčevanjem - bo 10 ameriških senatorjev iz obeh političnih grupacij morebiti pomagalo žrtvam finančne apokalipse. Dogovorili so se glede osnutka predoga, ki bo za šest mesecev podaljšal izplačevanje nadomestila za nezaposlenost. Pomnimo, da je prejšnji zakon potekel 31. decembra, kar je za šest milijonov Američanov pomenilo revščino. Zakon bo glede na pričakovanja potrjen v ameriškem senatu, torej zgornjem domu kongresa. Dvomljiva pa je njegova potrditev v spodnjem domu, saj je slednji pod kontrolo republikancev, oziroma radikalnega dela slednjih - korporativne “čajanske stranke”, angleško “Tea party”.

 

0900

Razblinili so se dvomi o domnevno fašističnih ukrajinskih uzurpatorjih. Sedaj lahko celotna zahodna diplomatska srenja vidi, koga so dejansko podpirali. Neizvoljeni premier Iatsenjuk je namreč ustoličil sveže ministre ter nekatera pomembna ministrstva podelil desnim, skrajno-desnim in “jebeno” neo-fašističnim strankam. Mesto namestnika premiera in obrambno ministrstvo je dobila “svobodnjaška stranka”, torej desni. Notranje ministrstvo je dobila skrajno desna stranka “očetnjava”, nastavljenemu posamezniku pa se očita, da je lutka od fašistov. Vodstvo nacionalne varnosti in obrambe so si razdelili radikalci iz “socialno-nacionalne stranke” … torej v imenu obrnjeni nacional-socialisti, okrajšano nacisti … in stranka “desni sektor”, katere vodja je pozval teroriste v boj proti Rusiji, ter se pred desetletjem boril na strani Čečenov. Je to resnično obraz evropske demokracije in vrednot, oziroma je smotrno dajati varnostna ministrstva odkritim fašistom?

Glede na ankete je krimska situacija dvignila podporo Vladimirju Putinu na najvišjo točko v zadnjih treh letih. Če upoštevamo bližnjo zgodovino, je Putin ruski narod izvil iz ekonomske nestabilnosti Jelcinovih časov, ko je Rusija brez kompromisov odprla meje zahodni demokratizaciji in sočasno skoraj razpadla. To je tudi razlog za sedanjo podporo, saj si Rusi ne želijo ponovnega vmešavanja zahoda in s tem povezane nestabilnosti, ki jo lahko v živo spremljajo v Ukrajini.

Obenem je lahko Vladimir Putin zaradi trenutnega vala podpore in ljudskega strahu pred vmešavanjem zahoda zaostril omejevanje kritike na internetu. Ponudniki interneta so primorani pričeti blokirati štiri strani, med katerimi se nahaja blog priprtega aktivista Navalnija in šahovskega mojstra Kasparova. Preverjeno lahko trdimo, pisec britoffa je trenutno v Rusiji, da sta blokirani dve izmed omenjenih strani. Navalnijev blog se ne prikaže, medtem ko Kasparova stran zaenkrat še vedno stoji. Situacijo si lahko seveda razlagamo kot Putinovo avtokratskost, pragmatično gledano pa je odraz preventivnega delovanja. Putin se namreč zaveda, da bo zahod nedvomno sponzoriral opozicijo na naslednjih predsedniških volitvah.

1000

Zaradi ruske poteze je “organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj” - OECD - zamrznila pogajanja o včlanitvi Ruske Federacije. Na nemškem delu evropske fronte je kanclerka Angela Merkel, kakor tudi Američani in Britanci ter ostala Evropa, ruski strani zagrozila s sankcijami in sprejela okvirno obliko le-teh. Slednje bodo vključevale prepoved potovanja in zamrznitev sredstev ruskim uradnikom. Ruska federacija se seveda zaveda, da so grožnje prazne. V primeru zamrznitve ruskih sredstev na zahodu, bi isto naredila Rusija s sredstvi zahodnih podjetij. Prav tako bi pod ceno odprodala ameriške obveznice in dolarske rezerve, kar bi torpediralo globalni valutni trg. Obenem obstajajo govorice, da bi v omenjenem primeru Rusija za plačilo energentov zahtevala zlato, ki bi še dodatno ubilo naš v neskončnost tiskan denar. Prav tako moramo omeniti še največjega ruskega aduta - prekinitev dotoka plina v Evropo. Težko je biti zahodni agresor na ruskem dvorišču ter groziti s sankcijami v času, ko so države obubožane in soodvisne.

Glede na poročilo predstavnikov ameriške vojske in vojaško-industrijskega kompleksa, je Kitajska za “pomoč” pri razvoju svojega nevidnega lovskega letala uporabila industrijsko špijonažo. Pred sedmimi leti so preko kiber-napada uspeli pridobiti nekaj detajlov o ameriškem lovcu F35. Upajmo le, da ima Kitajska stran dobre inženirje. Letalo F35 pesti namreč mnoštvo tehničnih težav, naraščanje cene in zamude pri proizvodnji.

Ne urinirajte v bazen! Raziskovalci so pokazali, da mešanica urina in klora proizvaja dušikov trikloramin - plin, ki lahko povzroča obolenja živčnega sistema, srca in pljuč. Ena od možnosti za preprečitev nastajanja plina je zmanjšanje količine uporabljenega klora. Obstaja pa tudi lažji način - preprosto ''ne ščijte'' v bazen.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.