Britoff svobodnega nadzora

Aktualno-politična novica
freedom act
3. 6. 2015 - 9.06
 / BritOFF

DEVETA

Nogomet: Sepp Blatter je po treh dneh odstopil z mesta predsednika Mednarodne nogometne zveze, Fife. S pozicije se umika po 17-ih letih. Vzrok so seveda afere podkupovanja pri dodeljevanju organizacije svetovnih prvenstev. Sporna sta predvsem Rusija 2018 in Katar 2022, razvedelo pa se je tudi, da je Južnoafriška republika Fifinim uradnikom plačala 10 milijonov dolarjav za dodelitev prvenstva njej. Fick fufa! (Opomba: To je geslo iz prvenstva v JAR, kjer so prodajalcem na stojnicah prepovedali prodajati stvari v zvezi s svetovnim prvenstvom, ker je bil to kao fifin trademark)

Povpraševanje po nogometnem prvenstvu je očitno naredilo svoje. Omejevanju tržne cene pa smo priča v Berlinu, kjer so lokalne oblasti postavile zgornjo mejo za višino najemnine. Te skokovito rasejo že nekaj let. Stanovanjska renta je po novem omejena s povprečno ceno iz okoliša s pribitkom desetih odstotkov. Ukrep bo rast najemnin samo upočasnil.

Rasla bo tudi strpnost v Mozambiku. Parlament je potrdil zakon, ki bo dekriminaliziral homoseksualnost. V veljavo stopi z 29. junijem. Toleranca do istospolnih na afriškem kontinentu v splošnem sicer upada. Kar 35 držav istospolno usmerjenost smatra za kriminalno dejanje.

Kriminalna organizacija Wikileaks pa zbira donacije v višini 100.000 ameriških dolarjev. Zbrana sredstva bodo kot nagrado podelili osebi, prek katere bodo odkapljala preostala poglavja tajnega transatlantskega trgovinskega sporazuma. Družbeno odgovorno osebo čaka prikupna nagrada.

Čez eno uro pa prisluhnite materialistično prosto kodnemu britofu, v katerem bo govora o masovnem nadzorovanju, natančneje o kontroverznem patriotskemu zakonu v ZDA.

 

DESETA

Državljani Združenih držav Amerike bodo varni še naprej. Včeraj je senat potrdil Freedom Act, ki je bil predlagan kot kompromisna različica Patriot Acta. Slednjemu se je iztekla veljavnost v nedeljo, zaradi česar je morala masovni nadzor nad državljani prekiniti Agencija za nacionalno varnost.

Dvodnevna prisluškovalna luknja se bo zapolnila takoj, ko predsednik Barack Husein Obama podpiše zakon. To bo zgolj pirova zmaga za Edwarda Snowdna, ki je javnosti razkril razsežnosti vohunjenja in nadzora. Pirova, saj se prav veliko ne bo spremenilo.

Kompromis svobodnega zakona proti patriotskemu leži v tem, da podatkov o klicih ne bo več shranjevala represivna agencija sama, temveč jih bodo hranili ponudniki telefonskih storitev. Nacionalna agencija pa bo po njih še vedno lahko brskala in jih statistično urejala.

Še vedno bo lahko iskala vzorce klicanih številk, s katerimi lahko določi, če je oseba zamenjala svojo telefonsko številko. V svobodnem zakonu so se tudi obnovili trije programi iz patriotske dobe: program poslovnih zapisov, ki je vladi omogočal pridobitev vseh podatkov o določeni osebi, za katero so dobili nalog za preiskavo na sodišču za zunanji nadzor in obveščanje, ter program, ki tajnim agentom dovoljuje prisluškovanje brez naloga osumljenim terorizima.
Združene države ohranjajo mehanizme, ki niso znatno prispevali k preprečevanju terorističnih napadov.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness