Sunrise BritOFF

Aktualno-politična novica
19. 11. 2017 - 13.00
 / BritOFF

Zimbabvejska vladajoča stranka ZANU-PF je na izrednem sestanku z mesta predsednika stranke odstavila predsednika države Roberta Mugabeja. Njegovo mesto je prevzel Emmerson Mnangagwa, še do nedavnega podpredsednik Zimbabveja, čigar odstavitev s strani Mugabeja je sprožila niz dogodkov, katerih rezultat bo, kot vse kaže, odhod 93-letnega revolucionarja v pokoj.

Na državni praznik bitke pri Versiersu, kjer so haitijski sužnji leta 1803 premagali francoske vojake, so v prestolnici Port-au-Prince potekali protesti stotine ljudi. Zbrani so izražali nasprotovanje korupciji, policijskemu nasilju in ponovni vzpostavitvi vojske. Ta je bila razpuščena leta 1995 zaradi njene vloge pri številnih državnih udarih, včeraj pa je, ne daleč od kraja znamenite bitke, imela prvo parado po 23-ih letih neobstoja.

Predsednik Študentske organizacije Univerze v Ljubljani Klemen Peran je napovedal, da bodo Minstrtvu za zdravje poslali oster dopis glede načrtov o zaprtju Zdravstvenega doma za študente na Aškerčevi oziroma pripojitvi le-tega Zdravstvenemu domu Ljubljana. Peran je prav tako sporočil, da bodo k ukrepanju pozvali tudi rektorja, če bodo naleteli na gluha ušesa pa so pripravljeni na zbiranje podpisov s peticijo, nenazadnje pa tudi na proteste. 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness